Rulada aperitiv cu crema de branza si rosii uscate este genul de aperitiv pe care il prefer, alaturi de Cosulete din foietaj. V-am prezentat deja Rulada aperitiv de rosii cu crema de branza. Desi denumirile se aseamana, ele sunt complect diferite. Sper sa va placa si sa le incercati.
* 100 ml apa fiarta
* 30 ml faina
* cca. 20 g mac
* sare
* 2-3 linguri smantana
* 3 linguri pasta de rosii
* sare * piper alb
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare. Intr-un castron, se bat cu mixerul electric cele 3 galbenusuri cu 100 ml de apa fiarta, turnanad treptat. Faina, amidonul de porumb si praful de copt se amesteca si se cerne.
Se adauga apoi impreuna cu macul peste galbenusuri, alternand cu untul topit, dar sa nu atinga punctul de fierbere. Apoi se incorporeaza uşor si albuşurile de ou. Se pregateste o tava 22×30 cm, pe care se pune hartie de copt si se intinde aluatul. Se coace 10-15 minute in cuptor.
Se scoate aluatul si se ruleaza pe un prosop umed.
Umplutura din crema de branza este foarte simpla. Se amesteca cu mixerul, branza, smantana, sarea, piperul alb. Se adauga pasta de tomate, pasta de ardei si rosiile uscate tocate marunt.
Se desface rulada din prosop, se umple cu crema de branza, se ruleaza intr-o folie de plastic si se da la rece.
Se poate folosi la fel de bine si Crema de branza de la retetele Cosulete aperitiv cu branza si sfecla rosie sau Choux à la crème cu crema de branza si carnati.
Ce bine arata!!! Super aperitiv. Poate am sa il incerc si eu.
Pupici si felicitari pentru castigarea premiului de pe blogul maniacului. Sunteti norocosi.
Asta da aperitiv! imi place tare mult cum arata!
Sunt convinsa ca-i delicioasa rulada … ca fiecare reteta de-a ta/voastra .
Duminica cu soare s-aveti !
Ce idee, foarte bun
Super bine arata! Trebuie sa incerc si eu o rulada aperitiv, pana acum nu am facut decat rulade dulci:)
O zi placuta!
Yamiii… ce bine arata, sigur e gustoasa rulada, ca pozata e de nota 10… Felicitari !!!
Ce-mi place!!!! Imi trimiti si mie o felie? Sau sa ma apuc eu :-)))).
@Bianca, multumesc frumos. E prima data cand castig ceva. Pup!
@Adela Zilahi, ma bucur ca-ti place. Pup!
@ONESTA30, multumesc pentru tot. Soarele a fost mai rar si cu dinti. Pup!
@Bianka, multumesc.
@Danutza, incearca si sigur iti vor placea. Pup!
@Daniela, multumesc pentru nota. Pupici!
@Reka, iti trimit cu drag ca sa vezi ce buna este si sigur o vei incerca. Pup!
Am crezut ca e cu capsuni asa roz…hi,hi…ai vrut sa ne testezi vigilenta, asa-i?
Unde ai gasit rosii uscate, ca eu tot caut…
Felicitari pt.premiu, stiu ca tu esti anti-concurs, anti-vot dar uite ca ai avut pro-noroc! puuup
Foarte bine arata rulada!
Am vazut si dovleceii umpluti.Îmi place cum i-ai umplut.Trebuie sa preiau si eu metoda 🙂
Liana, rosiile uscate le iau de la Kaufland, la raionul din spate cu branzeturi, icre, mezeluri… chiar langa maslinele intregi si feliate le vei gasi si pe aceste rosii uscate la soare. Pupici!
@maya ma bucur ca-ti place. O saptamana frumoasa.
ce tare!!!de nu vedeam rosiile credeam ca-i un desert,rulada cu crema de capsuni,superba foarte estetica,pupicei,am sa caut si eu rosiile uscate la Kaufland
@Doinitza`s cakes rosiile sunt uscate la soare, dar sunt apoi tinute intr-un dressing care le da un iz foarte bun. Pup!
doamne ce bunatati am gasit pe blogul tau,care mai de cara mai interesanta,felicitari si o zi minunata
@yaya6, multumesc pentru aprecieri. O seara minunata!
Si macul?
@iulia multumesc de atentionare. Are doi ani reteta si nimeni nu a remarcat ca-n blat se vede si putin mac. Voi modifica, la cum arata nu cred ca am pus mai mult de p lingura. Sarbatori fericite!