Bruschete cu pastrama si crema de avocado, un aperitiv pentru un bufet rece. Bruscheta e o reteta rapida excelenta pentru orice petrecere neasteptata sau planificata. Feliile de bagheta se pun putin in cuptor sa fie mai crocante si se acopera cu pastrama si crema de avocado..
Ingrediente:
* piper alb
Mod de preparare:
Se aleg baghete subtiri, care se taie in felii pe oblic de 1 cm grosime, se stropesc cu ulei de masline ambele parti, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor sa devina crocante.
Pregatim crema de avocado. Se taie pe din doua avocado, se scoate pulpa de pe coaja. imediat se stropeste cu lamaie sa nu se inegreasca. Eu am folosit mai mult partea verde de langa coaja.
Se bate cu robotul, cu 2-3 linguri de ulei, maioneza, sare, piper alb si coriamdru. Rezulta o crema spumoasa si foarte buma.
Coriandru i-a dat o aroma minunata. Feliile de bagheta de la cuptor se freaca cu un catel de usturoi, se aseaza cate o felie de pastrama pliata, iar deasupra se pune cu o lingurita sau cu pochul crema de avocado.
Se orneaza cu ceva verde. Am pus fasii subtiti din ceapa verde. Pofta buna!
Foarte frumoasa prezentarea!
Imi place mult nou chip al blogului! 🙂 Sa-l umpleti cu savoare, bucurosi!
Va doresc, un sfarsit de saptamana minunat!
o bunatate!!!
A venit vara cu toate retetele usoare si elegante.Simpla si minunata reteta
numai ca eu adaug ceapa in crema iar bruschetele sant foarte bune oricand si oricum facute.Astea sant speciale!
Pupici si un weekend cat mai placut!!!
Minunat si elegant
@Andreea ma bucur ca-ti place noua hainuta a blogului meu. Multumesc si un sfarsit de saptamana cat mai placut!
@yaya, multumesc, pupici!
@Petronela da vara e teroare in bucatarie. Trebuie dimineata pe racoare si cat mai simplu. Dar tot o sa mai aprindem si cuptorul… asta e… Pup!
@Bianka ma bucur ca-ti place. Pup!
Definitely imi place casuta ! 😉 si nu mai zic de reteta ! sunt innebunita dupa avocado ! pupici
@Dulcegarii culinare
Antonia ma bucur ca-tiplace. O duminica frumoasa iti doresc, pup!
Si eu facusem zilele trecute bruschette, dar o tira mai italiane (deh, cu jumatatea calabresa, trebuie sa iasa pe gustul lui), le facusem cu hamsii sarat si rosii coapte in cuptor… Cu avocado n-am incercat niciodata… (rusinica mie)… Pupici si… o bruschetta virtuala servesc si eu, chiar daca au disparut din farfurie la propriu…
Savuroase si o prezentare perfecta…Felicitari! pentru noua fata a blogului. Superba!
DE UNDE, CUM .. FAC SA COMAND ACESTE PREPARATE ???
CINE FACE ACESTE PREPARATE ?
AM VAZUT RETETELE, DAR EU AM NEVOIE PT UN LOC UNDE SE SERVESTE MIC DEJUN SI PRANZ … SI NU AVEM BUCATARIE.
TARE MULT MI-AS DORI SA POT SA LE COMAND, ZILNIC 🙂
@ClauDiu ma bucur ca-ti plac. Da, retetele de pe acest blog le facem eu si sotul meu. Din pacate suntem trecuti de prima timerete, ca altfel sigur ne deschideam un mic restaurant. Numai bine!
Si totusi, chiar daca nu aveti restaurant, puteti face la comanda anumite preparate? Intreb pt ca eu mi-as dori sa promovez aceste "specialitati". Desigur ca am si un interes, si anume, acela de a avea ceva mai deosebit in Meniul pt clientii mei.
De unde sunteti ?
In asteptarea unui raspuns.. Va doresc o zi minunata !
@ClauDiu, cand se vine cu o oferta, intai te prezinti tu, cine esti, pentru ce "clienti" vrei…etc si apoi ceri informatii de la celalalt. E o regula simpla. Oricum raspunsul este NU si multumim de intentie.
Nu era cazul sa dau prea multe detalii .. Nu am facut nicio oferta, doar ceream informatii. Exista totusi o posibilitate de colaborare, daca faceati aceste preparate, nu doar retete 🙂
Multumesc oricum. O zi buna !