Pentru zilele calduroase care ne mai bantuie si aceasta saptamana, va prezint un compot racoritor si parfumat. Si ce poate fi mai parfumat decat din pepene galben, soiul acela necacios. Iar in combinatie cu zeama si coaja de la o portocala, este divin.
Nu veti regreta daca faceti reteta. Se data asta am facut cat sa mancam cand vrem sa ne racorim. Dar la cat este de bun, nu ar strica de pus si-n borcane pentru iarna.
Mod de preparare:
Avem nevoie de un pepene galben, din aceela putin necacios, ca nu e asa apos si are o culoare superba. Se cureta pepenele de coaja si samburi, apoi se taie in cuburi. Eu am avut un pepene de 1,200 kg. care dupa curatare a ramas 1,000 kg de pulpa. se stropeste cu zeama de lamaie.
Se decojeste o portocala de coaja, dar fara partea alba si se feliaza fin. Se stoarce sucul dupa aceea. Intr-un vas se pune 200 ml de apa, sucul de portocala si zaharul.
Se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se adaugaa coaja de portocala taiata si esenta de vanilie si se reduce focul pentru inca cateva minute, apoi se adauga si bucatile de pepene.
Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, amestecand ocazional. Nu se lasa prea mult, pentru ca pepenele are consistenta moale, se tine doar atat cat sa-si lase parfumul si sa se inmoaie putin.
Se pune compotul de pepene galben intr-un bol si se lasa sa se raceasca complet, chiar la frigider, inainte de al servi. Este un foarte racoritor.
Daca va place pepenele galben ar putea sa va placa si reteta Tort cu mousse de pepene galben.
Cat de bine poate sa arate Sara!! cat de expresive sunt pozele!!
Nu stiam reteta!Arata grozav iar de aroma imi imaginez cum e de grozava!Pupici si vise placute!
N-am mincat niciodata, sigur e gustos la cit e de aratos in poze… O portie mica si pentru mine, mai e ??? Pupici !
Ce idee super!!!
Intr-adevar este fparte bun eu am facut dulceata in mod asemanator si imi place la nebunie.
Ce parfumat si delicios trebuie sa fie,excelenta idee!pupici!
@Antonina S. ma bucur ca-ti place ideea. O zi frumoasa!
@TeoBucatar, compoturile ca si dulceturile le putem face din te miri ce. Secretul e sa pui acel "ceva", care sa scoata mai bine in evidenta. Aici la pepene a fost portocala. Pupici!
@Daniela nu mai am, dar mai fac sigur zilele astea, ca tare ne-a placut. Pup!
@Mitinita ma bucur, o zi frumoasa!
@reka, da m-am gandit si eu la dulceata, dar fiind destul de moale pulpa va iesi mai mult gem. Dar si asa pentru parfum merita. O zi frumoasa!
@FLORY trebuie sa incerci cat mai sunt pepeni, sigur le va placea alor tai. Pupici!
Ce aromat trebuie sa aiba ,ce racoritor este si ce frumos arata.
cat de bine arata…astazi incerc reteta ta de tort cu mousse de pepene galben
@maria mihalache multumesc, ma bucur ca-ti place, ramane sa-l faci. Pup!
@naty, galati ma nucur si abia astept sa-mi spui daca ti-a placut. E racoritor si reconfortant. Pupici!
Aici chiar m`ai omorat! Eu mare fan pepene galben.. mai am un pic si mananc monitoru! Diseara la piata dupa pepene! Pupici
Foarte bun
@Simona trebuie profitat cat mai sunt, ca-i un deliciu. Pup!
@Bianka, multumesc, pup!
Buna ideea! Arata grozav!!!! Cred ca e tare delicios si parfumat! Pupici!
Culoarea portocalie ma termina,arata tare bine.O seara buna.
@Licuta Marin ma bucur ca-ti place. da e foarte parfumat, pup!
@DiaMar-bucataria galbena, da si culoarea dar si parfumul il fac un deliciu. Pup!
Se simte aroma pana la noi! Delicios!