Compot de pepene galben



Pentru zilele calduroase care ne mai bantuie si aceasta saptamana, va prezint un compot racoritor si parfumat. Si ce poate fi mai parfumat decat din pepene galben, soiul acela necacios. Iar in combinatie cu zeama si coaja de la o portocala, este divin.

Nu veti regreta daca faceti reteta. Se data asta am facut cat sa mancam cand vrem sa ne racorim. Dar la cat este de bun, nu ar strica de pus si-n borcane pentru iarna.

Ingrediente:
* 1 pepene galben ( 1.2 kg )
* 1 portocala (zeama si coaja )
* 2 linguri zeama de lamaie
* 150 g de zahar
* 1 fiola esenta de vanilie
* menta (optional)

Mod de preparare:

Avem nevoie de un pepene galben, din aceela putin necacios, ca nu e asa apos si are o culoare superba. Se cureta pepenele de coaja si samburi, apoi se taie in cuburi. Eu am avut un pepene de 1,200 kg. care dupa curatare a ramas 1,000 kg de pulpa. se stropeste cu zeama de lamaie.

Se decojeste o portocala de coaja, dar fara partea alba si se feliaza fin. Se stoarce sucul dupa aceea. Intr-un vas se pune 200 ml de apa, sucul de portocala si zaharul.

Se amesteca pana cand zaharul se dizolva. Se adaugaa coaja de portocala taiata si esenta de vanilie si se reduce focul pentru inca cateva minute, apoi se adauga si bucatile de pepene.



Se lasa sa mai fiarba 10-15 minute, amestecand ocazional. Nu se lasa prea mult, pentru ca pepenele are consistenta moale, se tine doar atat cat sa-si lase parfumul si sa se inmoaie putin.

Se pune compotul de pepene galben intr-un bol si se lasa sa se raceasca complet, chiar la frigider, inainte de al servi. Este un foarte racoritor.

 

Daca va place pepenele galben ar putea sa va placa si reteta Tort cu mousse de pepene galben.

 

Tort-cu-mousse-de-pepene-galben-3

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Antonina S. ma bucur ca-ti place ideea. O zi frumoasa!

    @TeoBucatar, compoturile ca si dulceturile le putem face din te miri ce. Secretul e sa pui acel "ceva", care sa scoata mai bine in evidenta. Aici la pepene a fost portocala. Pupici!

    @Daniela nu mai am, dar mai fac sigur zilele astea, ca tare ne-a placut. Pup!

  8. 8

    @Mitinita ma bucur, o zi frumoasa!

    @reka, da m-am gandit si eu la dulceata, dar fiind destul de moale pulpa va iesi mai mult gem. Dar si asa pentru parfum merita. O zi frumoasa!

    @FLORY trebuie sa incerci cat mai sunt pepeni, sigur le va placea alor tai. Pupici!

  9. 9
  10. 10
  11. 11

    @maria mihalache multumesc, ma bucur ca-ti place, ramane sa-l faci. Pup!

    @naty, galati ma nucur si abia astept sa-mi spui daca ti-a placut. E racoritor si reconfortant. Pupici!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.