Mod de preparare:
Intr-un castron mare se cerne faina. Se face o adancitura in centru si se pune un amestec din drojdie, o lingura de zahar, putina sare si putin lapte caldut.
Se lasa la crescut. Separat se topeste untul intr-o vas, la foc mic. Dupa ce untul s-a topit se ia de pe loc si se pune alt vas cu laptele in care se dizolva zaharul si la urma coaja rasa de lamaie. Cand maiaua a crescut se adauga cele doua galbenusuri.
Se framanta cu mana. Sa adauga alternativ untul topit, laptele caldut si uleiul. Se framanta bine pana inghite toata faina si aluatulse omogenizeaza. Atunci cand aluatul nu mai e lipicios si degetele sunt complet curate, aluatul este gata.
Se acopera cu o folie sau un prosop curat si se lasa la cald, pana se ridica bine. Cand aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru fainata un cerc mare. Eu am folosit 2/3 din aluat, iat cu restul am facut o alta reteta pe care o voi posta curand.
Aluatul intins se imparte in 12 fasii triunghiulare. La marginea fiecarei fasii de aluat, cu o linguritase pune umplutura. Pentru umplutura eu am amestecat nutela cu nuci tocate mare sau taiate cu cutitul. Apoi se ruleaza.
Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 20 min. Dupa ce au crescut, se ung cu ou batut folosind o pensula.
Se presara zahar deasupra si se dau la cuptor.
Se coc la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute.
Super pufoase au iesit!
Foarte bun
Sunt o bunatate aceste cornuri.Te pup!
minunateeeeeeeee :*
bine ca le-am facut si eu recent caci altfel muream de pofta :))
te pup
Sunt minunate si arata nemaipomenit!!!!Eu am o reteta asemanatoare de cornulete dar in doua culori si stiu cat de bune pot fi.Pupici:x
Si pe mine ma bate gandul weekendul acesta sa incerc niste cornuri cu nutela…. Daca au si nuca… sunt si mai delicioase. Bine te-am gasit.
superbe!! un sfarsit de saptamana minunat va doresc.
La Montreal a venit iarna 🙂
Ces croissants sont des plus délicieux. Ils me plaisent beaucoup.
Je note.
A très bientôt
Yammyyy! Ce bine arataaa! Nici nu mi`a fugit gandul de la faimoasele branzoaice si acum ma ispitesti cu niste minunate cornuri.. Acum iar nu mai stiu ce sa fac dulce maine.. Te pup si degust un corn!
@Fancy Cake ma bucur ca-ti plac. Pup!
@Bianka, multumesc, pup!
@DiaMar si eu si un sfarsit de saptamana linistit!
@Emily multumesc, te sarut!
@Mare Maria le0am vazut sunt super. Pupici!
@irinaririna ma bucur si eu si pe curand. Pup!
@Andreea si aici au fost cativa fulgi acum vreo trei zile si se asteapta zapada, plus ca vremea e foarte rece. Un sfarsit de saptamana cat mai minunat si tie!
@Najdi, je suis heureuse que tu les aime. A très bientôt!
@Simona si eu te pup si ma bucur ca-ti plac cornurile mele. Sa-mi spui ce faci dulce maine. Pup!
ce bunatate!
ma bate gandul unui preparat de gen daca nu ne ia maine iarasi apa :(.
va pup cu drag si dor 😀
Ce frumoase si pufoase sint… Sustrag unul pentru cafeluta de miine dimineata… Pupici !
@gaby_d fara apa e greu la bucatarie. Pup si week-end placut!
@Daniela cu mare drag. Pup si un sfarsit de saptamana placut!
Foarte apetisante cornurile tale nimic de zis. Cred ca o sa le incerc si eu cat de curand… sper sa imi iasa ca ale tale 🙂
Ce pufosenii apetisante !! Cat despre combinatia nuci si nutella .. le-as manca pe nerasuflate pe toate! pupici
@FoodEpix nu are de ce sa nu-ti iasa. Pup si week-end placut!
@Antonia S. daca-ti plac te servesc cu mare drag. Un sfarsit de saptamana cat mai frumos. Pupici!
Mic dejun perfect pentru mine . Arata de milioane .
Mmmm, ce frumoase si pufoase sunt!!Ma autoservesc:))Pup!
@Dorina ma bucur. Pup cu drag si week-end placut!
@Licuta Marin serveste cu mare drag. Ma bucur ca-ti plac. O dumonica frumoasa!
grozave!
Ce frumos sunt rumenite..
@Rocsy Ciobanu multumesc, pup!
Extra delicioase ?????♥️ Mulțumesc pentru rețeta ♥️