Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii noiembrie „Dulce Romanie” de pe blogul Xandrinnei. Provocarea luna aceasta este marul si hreanul.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Deci, se dezoseaza pulpele, se bat usor cu ciocanul de snitel. Cand le batem le infasuram in folie de plastic ca sa nu distrugem fibra.
Se ung cu mustar si se presara deasupra condimente dupa gust.Am folosit un amestec de condimente facut de sotul meu din: boiadulce, piper macinat, cimbrisor (iarba cucului sau lamaita), oregano, busuioc, maghiran, rozmarin.
Pe jumatate de pulpa se aseaza un rand de felii de sunca de casa. Peste felii se presara marar sau patrunjel tocat, apoi se pune inca o felie de sunca.
Se inchide cu cealalta jumatate de carne ca un portofel si se prinde cu scobitori. Se prajeste in ulei incins pe ambele fete pana capata culoare.
Apoi se dau la cuptor pentru 20 de minute. Aceste pachetele de pui se servesc cu orice garnitura.
Acum le-am servit alaturi de cuscus. Acesta fiind niste paste, suntem tentati sa-l fierbem doar in apa. Sau ca in majoritatea retetelor, se toarna apa clocotita peste cuscus si se lasa sa se unfle. Dar exista si alt mod de preparare pe care il gasiti AICI.
Pentru sosul de hrean: Intr-o tigaie se caramelizeaza 1 lingurita de zahar, care apoi se stinge cu sosul ramas de la friptura, dupa ce a fost strecurat. Se adauga 1 lingura de faina si se amesteca ca la bechamel.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa sa dea cateeva clocote si spre final se adaugm hreanul ras. Se ia de pe foc si se pune 1 lingura de smantana. Pofta buna!
Yummy, ce delicatesa!!
Te rog sa-mi trimiti un mail cu fotografia retetei. Multumesc pentru participare!
Vai ce bunatate! cum arata pulpele alea! super bun 🙂
@Alexandrina mail-ul a plecat. Multumesc si eu. Pup!
@Mihaela ma bucur si multumesc. Pup!
arata minunat!!
Cum poate sa arateeeee, ma striga la masa 🙂
@alinutzika multumesc, pup!
@Dorina atunci te astept cu drag. Pup!
Foarte bun
Mmmm.. delicios! Imi place combinatia aleasa! Pupici
o bunatate!… nici nu stiu ce altceva sa scriu, dupa ce am urmarit imaginile apetisante!
mi-e dor de un sos de hrean 😉 … super combinatia ta !!!
Sunt extraordinare! Trebuie incercate!
Pupici
Apetisante.
O seara frumoasa!
bun…