Rulouri de pui invelite in bacon cu piure de telina si sos de mustar



 

Rulouri de pui invelite in bacon cu piure de telina si sos de mustar o reteta asemanatoare cu Rulouri din piept de pui invelite in bacon, pregatite la cuptor intr-o tava de muffins.

Pentru ca au fost senzationale si azi am mers pe acelasi principiu, in plus am adaugat si carnati (cabanos sau altceva), numai sa fie subtiri pentru a putea fi rulate feliile de pieptul de pui. A fost meniul nostru de duminica, sper sa va fac pofta si sa-l incercati.

 

 

Ingrediente:
* 1 piept de pui
* 4-6 felii subtiri de prosciutto (bacon)
* 2 carnati cabanos
* mustar dulce (sau iute, dupa gust)
* 1 lingura sos de soia
* condimente pentru pui
* sare          * piper
* boia dulce
* frunze de patrunjel
* ulei de masline

 

 

Piure de telina:
* 2 teline
* 1-2 cartofi
* 2 linguri unt
* lapte
*  sare
 
Sos de mustar:
* 1 lingura de mustar
* 1 lingura. smantana
* 1 lingura amidon
* 2-3 picaturi de otet balsamic alb
* sare
*  piper

 

Mod de preparare:
Avem nevoie de un piept de pui, felii de prosciutto (bacon) si carnati subtiri.

 

 

Pieptul de pui se spala bine, de dezoseaza, daca este cazul. Se inparte in cei doi lobi. In functie de marimea lobilor se taie in fasii pe lungime, groase de 1.0-1.5 cm grosime si late de latimea feliilor de prosciutto (bacon).

 

 



Se intinde o fasie de prosciutto / bacon, se aseaza deasupra fasia de piept de pui, condimentata cu condimente de pui si unsa cu mustar.
Se aseaza la un capat o bucata de carnat de aceeasi latime cu felia de pui si baconul si se ruleaza.

 

 

Se repeta pana terminam toate rulourile de facut.

 

 

Se ung apoi cu putin ulei si se infasoara fiecare in parte in folie de aluminiu. Se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor. Dupa 20 de minute se rupe folia de aluminiu in care sunt infasurate, se stropesc cu sosul rezultatat si se mai dau 15 minute la cuptor sa prinda culoare.

Se servesc cu orice garnitura doriti. Eu am facut un piure de telina. Se curata telinele, se spala si taie-le in bucati potrivite. Se pun la fiert in apa rece cu sare. Dupa ce au fiert cca.15 minute, se adauga si cartofii curatati, spalati si taiati la fel in bucati.

Cand sunt fierti se scurg si se mixeaza. Se adauga untul, laptele si sarea. Se serveste piureul imediat alaturi de rulourile din piept de pui cu carnatii si invelite in felii de bacon si sosul de mustar.

 

 

Pentru acesta se foloseste sosul ramas in tava de la cuptor, se pune pe foc cu o lingura de mustar, o limgura smantana, o lingura de amidon, 2-3 picaturi de otet balsamic alb, sare, piper.
Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @catkitchen multumesc, pup!

    @Emily te sarut, multumesc!

    @Top Cuisine avec Lavi, multumesc de vizita si aprecieri.

    @FLORY esti o dulce, pupici!

    @Dorina multumesc, pup!

    @alinutzika ma bucur ca-ti plac aranjamentele mele. Da, ma pasioneaza ca intai mancam cu ochii si apoi cu gura. Pup!

    @Bianca multumesc, pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @Licuta Marin ma bucur, te sarut!

    @Simona sa le incerci, iti garantez ca o sa le tot faci. Afumatura din carnati intra in carne si da un gust demential. Pup!

    @Antonia S. ma bucur, stie sotul tau ce stie, asa ca fa-le si ca apoi o sa tot vrea. O zi frumoasa!

  13. 13
  14. 14

Dă-i un răspuns lui alinutzika Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.