Ouale umplute cu diverse umpluturi, nelipsite de la nici o masa festiva. Sunt gustoase si, aspectoase.
Mod de preparare:
O reteta asemanatoare gasiti si AICI. Intr-un vas cu apa rece si putina sare se aseaza ouale si se pun la fiert. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei. Se fierb la foc mic cca. 8 minute dupa ce a dat in clocot.
Apoi se scot, se racesc sub jet de apa si se curata de coaja. Se taie in doua pe lungime sau se taie doar un capac pe inaltime. Se poate folosi un cutit riglat ca sa se obtina marginea albusului dintat.
Pentru umplutura cu pateu, 5 galbenusuri se zdrobesc cu o furculita si se amesteca cu pateul de ficat, maioneza si smantana. Cantitatile sunt dupa caz, pentru a obtine consistenta dorita. Se pune sare, piper. Se umplu jumatatile cu un poche si se ormeaza cu maioneza si marar.
La cele cu umplutura de icre, galbenusele le vom folosi la alte preparate. Pe acestea le vom umple doar cu icre, fie facute de noi in casa fie cumparate din supermarket, daca timpul nu ne permite. La fel folosim poche-ul, apoi decoram cu feliute mici de lamaie si marar.
Mmmm cat de bine arata!!! Si nu am mancat de revelion….
La multi ani si un nou fericit!!!
Pupici
arata exceptional! oua umplute am avut si noi de revelion, sunt … usor de facut, dar atat de apreciate! La multi ani!
Arata minunat!!!
Intr-adevar arata foarte bine, sunt curioasa de cele cu icre!
Nu refuz o portie! Delicioase! Pupici
La mulți ani! Arată foarte bine ouăle astea! Îmi plac foarte mult si sper sa fac si eu,curând ! Foarte originala prezentarea !
Foarte frumos arata si sunt tare bune!!!Pupici!
@Bianca atunci te servesc eu cu un ou umplut, la alegere. Pup!
@Kadia ai dreptate sunt minunate si le poti face cu umpluturi diferite. Pup!
@Dana Cristea, multumesc pentru cadou. Minunat, pup!
@Adela Zilahi daca iti plac icrele sigur le vei gasi speviale. Pup!
@Simona cu placere, serveste. Pupici!
@Claudia multumesc de aprecieri. La multi ani! Pup!
La multi ani!
Aperitive pe gustul meu,arata foarte bine,sunt curioasa cum sunt
cele cu icre!Pupici!
@Licuta Marin multumesc, pup!
@FLORY noua ne plac mult icrele, de aici si ideea. Pup!
La multi ani!
Totul arata minunat. Cred ca au fost tare gustoase 🙂
La multi ani draga Sara si draga Miki!S-aveti un an nou darnic cu bucuriile, cu sanatatea, cu oamenii frumosi. Va pup cu multa simpatie!
Platoul cu ouale umplute arata de revista.
@Boabe de Cafea multumesc de vizita. La multi ani fericiti si tie!
@Andreea multumim frumos. Ne simtim minunat sa avem prieteni ca tine. Si noi iti uram pentru anul care a inceput tot binele din lume. Pupam cu drag!
Ce dragute sunt ornate! In straie de sarboatoare! 🙂
varianta cu pate am papat dar cu icre ioc!ramane sa experimentez dar pot spune ca 's frumoase foc !pup
Eu vreau cu icre… din astea maninc doar o data pe an, cind merg acasa…
Ce bine arata, as minca din ambele la ora asta, dar sigur nu mai sint de mult timp… Pupici !!!
@Corina ma bucur ca-ti plac. Pup!
@sarah daca iti plac icrele va fi ok. Pup!
@Daniela pacat … doar o data pe an. Pup!
Nu am avut timp sa citesc toate comentariile si deci poate ma repet cu altcineva. Sara, te cert. Nu mi-a placut cand ai scris ca ouale se umplu cu icre cumparate… Adica cum? Le facem noi, cele din supermarket nu sunt ok. Te pupacesc.
Sanda ai dreptate, doar gospodinele puturoase folosesc de cumparat. Dar nu stiu daca merita sa faci un bol intreg pentru 3 linguri cat sa umpli 5 oua, ca restul sunt cu alte umpluturi.
Dar recunosc mia culpa si te pupacesc!
Moamaaaaa ce bine arat a!!!!
Iti lasa gura apa !!!
Ma bucur, multumesc de aprecieri!