De multe ori cand fasonam bucati de carne, din pui sau curcan, pentru diverse preparate, ne raman niste bucati ca niste flituri. Din astfel de flituri am facut aceasta mancare, care nu a fost deloc rea. Puteti folosi piept de pui sau curcan, dar eu am vrut sa dau o intrebuintare si acestor resturi si l-am servit cu un sos de curcuma.
Curcuma este un ingredient esential pentru pulberea de curry si este folosit in special pentru meniurile din bucataria indiana. Este un condiment galben deschis, usor aromat, cu miros piperat si gust destul de intepator, de aceea trebuie folosit cu prudenta.
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie in doua, apoi se taie julin si se prajeste int-o tigaie cu putin ulei, la foc mediu. Se da deaparte.
Separat intr-o alta tigaie se pun la prajit bucatile de carne in putin ulei.
Atunci cand sunt prajite, se reduce focul, se adauga ceapa calita, usturoiul zdrobit, ardeiul gras taiat julien, cimbru, pudra de curcuma dizolvata in putina supa (apa). La urma se adauga si ghimbirul ras.
Se mai complecteaza dupa caz, cu supa de pui (sau apa) si se mai fierbe la foc mediu timp de 15 minute. Se serveste langa orez.
Super faina..si sigur gustoasa.
weekend placut..
Arata f apetisant!
Ce arome minunate ai folosit.O papica tare buna.Sa va fie de bine.Pupici!
Arata foarte bine, dar spre rusinea mea n-am folosit niciodata cucurma, nu-mi dau seama ce gust are… Pupici si week-end placut in continuare !
Bună seara. Îmi place foarte mult varietatea de condimente pe care o folosiţi. Bineînţeles habar nu am avut ce este "curcuma / turmeric", dar după ce am căutat pe net am aflat ca este un fel de înlocuitor al şofranului. Nu m-am gândit niciodată să folosesc şofranul la "tocăniţă", dar sigur o să fac şi eu aşa ceva mai ales că parcă mi-e poftă de ceva nou. Mulumim pentru idee. O seară plăcută!
@Bianca noua ne-a placut, trebuie incercat. Pup!
@Cristina multumesc, pup!
@DiaMar ma bucur ca-ti plac. Pup1
@Daniela pai trebuie sa incerci sa vezi daca iti place. Pup!
@Moni Ramane sa incerci si sa vezi, dar cred ca-ti va placea, cu atat mai mult cu cat vrei si ceva nou. Pup!
O reteta absolut delicioasa!
Tare bine arata!!!Aromat si super delicios!Pup!
Imi plac la nebunie mancarurile picante!! Delicios arata! Pupici
o reteta foarte apetisanta pentru care meritati un premiu de suflet din parte mea.Va astept pe blogul meu
nu am folosit niciodata curcuma. Arata f bine mancarica!
@hapleablog multumesc, te pup!
@Licuta Marin ma bucur ca-ti place, pup!
@Antonina S. si noua mai ales Miki al meu. Pup!
@daniela s cake multumim de aprecieri si premiu. Pupam!
@alinutzika trebuie sa incerci ca sa stii daca-ti place. Pup!
Duminica frumoasa tuturor!
Trebuie sa fie foarte gustoasa….:)Pupici:x
Exact pe gustul nostru! Imi place mancare condimentata! Pupici
Arata delicios! Deja e in lista de asteptare reteta!
Dc ai sti ce pofta mi-ai facut cu aceasta mancare aromata….. 🙂
Pupici!
Buna, rosia in ce moment se foloseste?
Multumesc
Scuze, am omis sa o adaug dupa ce s-au immuiat ardei si restul. Se mai dau impreuna un pe foc sa se intrepatrunda gusturile.
O zi frumoasa si mersi ca m-ai anuntat!