Un dulce rapid pentru o dupa-amiaza cand vrem ceva dulce. Cu ciocolata, frisca si jeleuri a iesit ceea ce vedeti.
Mod de preparare:
Modul de preparare e cat se poate de simplu. Intai se pune gelatina la inmuiat in apa rece. Intr-o oala incalzim 250 ml smantana si cand s-a incalzit adaugam ciocolata alba taiata in bucati. Amestecam cu o lingura pana se topeste complect si devine totul cremos.
Cat e calda adaugam si gelatina dizolvata si amestecam ca sa se incorporeze uniform in ciocolata. Separat batem cu mixerul restul de 250 ml de smantana cu zaharul farin pana se face frisca. Cand e suficient de tare, adaugam si ganache-ul de ciocolata, mixand in continuare.
Trebuie lucrat repede si cu grija ca gelatina incepe sa se raceasca si sa se intareasca.
Intr-o forma de chec de 12×22 cm, tapetata cu folie de plastic, incepem sa turnam 1/3 din amestec, aranjam deasupra jeleuri, mai adaugam 1/3 din amestec, mai complectam cujeleuri si apoi acoperim cu restul de crema. Inchidem cu piscoturi si acoperim cu folie de plastic.
Dam tava la rece cateva ore. Inainte de servire se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa inspiratie. Eu am topit cca. 80 g de ciocolata neagra cu o lingura de lapte si cu putin unt si am ornat deasupra prajitura.
ce frumos arata! si e destul de simplu de facut! imi place
Uau, tare bine arata si cred ca e super delicioasa!!!Pupici!
Aveti numai idei minunate!Foarte frumos arata,pupici!
Delicios!!!
Foarte apetisant! Ce idee!
De cand ma chinui sa las comentariu si nu reusesc,si nu stiu de ce.Arata super buna si super bine.Pupici!
Aratã asa de bine, vã pup:)
Doamne cum arata!!!!! pupici :*
Super idee!
Cred ca este cea mai vesela prajitura pe care am vazut-o! Minunata!
Superba prezentare ! de revista, felicitari dinnou ! daca mai era nevoie…
pupici
Fantastic de aspectuos, de vesel, de gustos:)!!!!!!Super!Pupici:X
Tare vesel desertul asta 😀
Absolut delicios !! Si arata a primavara ce mai!
Doamne ce frumos arata!!!!
@Timea ma bucur. Pup!
@Licuta Marin e tare buna la gust. Multumesc, pup!
@FLORY ma bucur ca-ti place ideea mea. Pup!
@Danutza merci, pup!
@maya multumesc, pup!
@DiaMar nu stiu de ce nu ai putut posta. Daca se mai intampla te rog sa-mi spui. Pup!
@Ramona Alina ma bucur, pup!
@Dana Cristea ce dulce esti, ma bucur. Pup!
@Cristina e usor si rapid si arata si bine. Pup!
@Famcy Cake ma bucur, e sper pe timpul veri cand nu vrem sa folosim cuptoryl. Pup!
@lia ma straduiesc sa le prezint cat mai apetisant. Multumesc, pup!
@Mare Maria ai dreptate, ma bucur ca-ti place. Pup!
@Cristina multumesc, pup!
@Antonina S pai sa fortam sa vina mai repede primavara. Pup!
@catkitchen ma bucur, pup!
Minunat!!!
arata super!!! 🙂
Am un premiu pentru tine, te astept pe blogul meu sa-l culegi.
:*
http://dulcesausarat.blogspot.com/2012/01/premiu.html
wow,ce deliciu ai facut!!!
felicitari!!gustul e pe masura
o seara buna in continuare!
Foarte frumos si de mare efect! Am sa il incerc odata 🙂 Pup
Doamne cum poate sa arate… Ma innebunesti de pofta! Pupici
Un deliciu din toate punctele de vedere!
Te poftesc sa ridici un premiu, pe care ti-l ofer din toata inima pt harnicia si priceperea ta, daca ai timp si dispozitie. Cu mare drag si simpatie, te pup.
@Simona Patras multumesc, pup!
@alina multumesc frumos. Pupici!
@Lulu mutumesc frumos. O dupa amiaza linistita si tie!
@Corina iti va placea, e rapid si usor. Pup!
@Simona arata de efect, dar e asa simplu si rapid. Pup!
@maria elena esti o dulce, iti multumesc frumos. Cu sinpatie si eu te pup!
Ce idee grozava! Arata foarte foarte bine!
Arata demential! Am mai incercat multe retete de la tine si aceasta este pe lista. Sunt sigura ca o sa-mi placa! Pup