Pasca cu branza dulce



 

Pasca cu branza dulce de anul acesta. Farmecul Sfintelor Sarbatori de Pasti mai este dat, in afara de traditionalele ouale rosii, iepurasul, ciorba, friptura de miel si cozonac si de Pasca.

 

Ingrediente aluat
* 800 g faina Dobrogea (pentru cozonac)
* 300 g de zahar
* 2 oua intregi + 3 galbenusuri
* 400 ml lapte
* 200 gr unt
* 50 ml ulei
* coaja rasa de la o lamaie
* coaja rasa de la o portocala
* 1 fiola de esenta de vanilie

 

 

Umplutura:
* 500 gr branza de vaci
* 150 gr zahar tos
* 1 plic zahar vanilat
* esenta de rom
* 3 oua
* 2 linguri smantana
* coaja rasa de la o lamaie
* 1 lingura rasa de gris (facultativ)

 

Pentru uns:
1 galbenus
1 lingura de lapte

 

 

Mod de preparare:
Din ingredientele aluatului facem un aluat ca de cozonac. Modul de preparare il gasiti AICI. Din aluatul rezultat, cu o treime am facut Colacei de Paste si cu restul acesta Pasca cu branza.

Pentru umplutura, se pune intr-un bol branza, zaharul, cele 3 galbenusuri si se amesteca. Se adauga si 2 linguri pline de smantana si cand s-a incorporat bine, adaugam si albusurile batute mestecand usor, in mod circular, pentru a ramane cat mai pufoasa. Daca branza vi se pare apoasa, puteti adauga so o lingura de gris.

 



 

Pregatim o forma de tort ( 26 cm) detasabila, o ungem cu putin unt si o tapetam cu faina. Impartim aluatul in doua. O bucata o intindem intr-o forma rotunda si o punem pe fundul formei, iar pe cealalta bucata o impartim in doua fasii pe care le impletim in doua sau trei, cum ne place.

Punem impletitura deasupra formei rotunde de aluat pe langa peretii formei. Lasam la dospit pentru 15 min.dupa care rasturnam umplutura in centru. Ungem pasca cu galbenus diluat cu o lingura de lapte.

 

 

Incingem cuptorul la 180 °C si dam pasca la copt pentru 50 de min. Cand a expirat timpul, inainte de a o scoate, mai verificam cu o scobitoare pentru siguranta, dupa care desfacem peretele detasabil al formei si lasam pasca sa se raceasca.

Cand o servim o decoram. Pe centru presaram cocos verde care sa simbolizeze iarba si apoi umplem cu oua si iepurasi de ciocolata.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @DiaMae ai dreptate, avantajul primului sosit. Te sarut!

    @Antonina serveste cu drag, pupici!

    @Alexandrina cu mare drag, pup!

    @Dana Cristea Multumesc, ma bucur! Pup!

    @Simona si doua porti pentru prietenii mei dragi. Pup!

    @Fancy Cake virtual am, din pacate doar asa, pupici!

  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13

Dă-i un răspuns lui Cristina Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.