Trigoane cu branza si zmeura



 

Trigoane cu branza si zmeura o reteta care s-a nascut pur si simplu, am pornit sa fac ceva si a iesit altceva. Cred ca si voi patiti din cand in cand. Asta se intampla cand nu ai o reteta anume in cap ca sa o urmezi in totalitate, ci vrei sa faci ceva rapid ca desert, langa cafeaua de dupa masa sau seara cu o cana de lapte cald. Putei sa o incercati si voi ca e simpla si rapida.

 

 

Ingrediente:
Aluat:
400 g faina
120 g unt
250 ml lapte
60 g zahar
2 galbenusuri
1 1/2 lingura praf de copt
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
sare

 
Umplutura:
150 g branza ricotta
50 g mascarpone
85 g zahar fin
coaja de la 1 lamaie
zmeura (congelata)

1 galbenus + 1 lingura de lapte / apa
zahar praf +1 lingura zeama de lamaie

 



 
Mod de pregatire Trigoane cu branza si zmeura:
Pentru aluat:
Intr-un bol se cerne faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Se incalzeste putin laptele cu zaharul si untul pana se topesc. Trebuie sa fie calda ca de paine. Se toarna peste faina si se framanta. Se strange intr-un bol si se acoperacu o folie de plastic.
 

 
Desi modul de pregatire seamana cu un aluat de cozonac, am folosit in loc de deojdie praf de copt, ca am dorit sa ramana un simplu aluat.
 
Pentru umplutura:
Se amesteca branza ricotta, mascarpone, zahar praf si razalitura de la o lamaie. Se amesteca usor ca sa ramana cu tinuta.
 

 
Aluarul se intinde intr-un dreptunghi in grosime de 1 cm si se taie in 6 patrate egale.
Se adauga 1 1/2 lingurita umplutura cu ricotta in centru cu 3-4 boabe de zmeura. Marginile se ung cu putina apa si apoi se indoaie aluatul intr-un triunghi. Se prind marginile prin apasare apoi se aseaza triunghiurile pe o tava cu hartie de copt deasupra.
Cu o perie se ung cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte sau apa.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 30-40 de minute, pana cand se rumeneste.
 

 
Am facut o crema din 3 linguri de zahar praf si o lingura de zeama de lamaie, iar cand s-a albit am decorat triunghiurile.
Pentru ca zmeura ramasa mi s-a decongelat, am frecat-o putin si am intins-o tot ca decor. Delectati-va!

 





Recomandările noastre

2 comentarii

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.