Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata



Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata 0

 
Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata, o prajitura reconfortanta cu iz de fructe si cocos, acoperita cu o glazura de ciocolata.

  
BLAT
* 4 oua
* 1 lingura apa rece
* 4 linguri de zahar
* 2 linguri cacao
* 4 linguri de faina
Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata 2

CREMA ALBA:
* 100 g nucă de cocos
* 200 ml lapte
* 150 g zahar pudra
* 400 ml smantana pentru frisca
* 6 g de gelatina

 

ASPIC DE FRUCTE:
* 500 ml suc din morcovi, mere, piersici
( sau orice suc de fructe )
* 5-6 linguri de zahar (dupa gust)
* 25 g gelatina

 

DECOR:
* 1-2 pachete biscuiti (petit beurre)
* 250 g ciocolata
* 4-5 linguri de lapte
* 3-4 linguri de ulei

Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata 1
Mod de preparare:
Pentru blat avem nevoie de o tava de 20×30 cm. Batem albusele spuma tare cu putina sare, adaugam zaharul, lingura de apa rece, alternand cu galbenusurile.

Se amesteca faina cu cacao si se incorporeaza in amestecul de oua. Turnam aluatul in forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.

Pentru crema, se incalzeste laptele cu jumatate din zahar. Se adauga nuca de cocos, se acopera vasul si se lasa sa absorba tot laptele. Nuca de cocos se va unfla, apoi se lasa deoparte sa se raceasca.

Separat se bate smantana pentru frisca impreuna cu restul de zahar pudra, pana devine tare. Daca folositi frisca Hulala care este deja dulce, nu mai folositi zahar.

Se incorporeaza frisca incet in cocosul racit, adaugand si gelatina hidratata anterior in apa rece si apoi incalzita putin.

 

 

Se tapeteaza aceeasi forma in care a fost copt blatul cu hartie de aluminiu. Se aseaza blatul racit si insiropat dupa gust. Se rastoarna crema de cocos rezultata peste blatul insiropat.

 



 

Pentru aspicul de fructe, il punem la incalzit intr-n vas pe foc. Adaugam dupa gust zaharul. Cand s-a incalzit putin fara a se fierbe, se ia deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata cu putina apa rece si apoi incalzita.

Eu am folosit 20 g de gelatina si mi s-a parut prea moale, deci 25 g vor fi tocmai bine. Se mesteca si se lasa sa se racesca. Cand ajunge la punctul de a se inchega, se rastoarna peste blatul acoperit cu stratul de crema se cocos.

 

 

Se inind imediat si biscuiti. Se topeste ciocolata in care am adaugat laptele si uleiul. Calda se intinde peste biscuiti, dupa care se da totul la rece 1-2 ore.

 

 

Inainte de servire se taie în dreptunghiuri. Ornati dupa inspiratie. Daca nu ornam cu capsuni, cred ca asi fi presarat nuca de cocos peste ciocolata. E o prajitura tare buna, racoritoare, unde aromele se intrepatrund. Pofta buna!

 

Prajitura cu cocos, aspic de fructe si ciocolata 4

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

14 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @DiaMar avantajul tau mananci mai mult. Pup!

    @FKORY multumesc. Este tare gustoasa, pe incercate. Pup!

    @dia_diana58 ma bucur ca-ti place. Dupa ce o vei face sa-mi spui impresiile alor tai. Pup!

    @Simona multumesc, pup!

    @Any ma bucur ca-ti place. Multumesc si o zi frumoasa!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12

    @cry_filo ma bucur ca=-ti place. Pup!

    @Simona multumesc, pupici!

    @Adriana multumim frumos de aprecieri. Te sarut si pe curand!

    @TeoBucatar chiar este, iti recomand sa o incerci. Pup!

    @Licuta Marin ma bucur. Te sarut!

  13. 13

    This is an amazing recipe: original, delicious and beautifully presented! I am very happy I found your blog – love it!

    I would like to invite you to share this post (and other posts 🙂 ) on a new photo based recipe sharing site that launched this month. The idea is simple: all recipe photographs are published within minutes of submission. And, of course, the images link back to the author's site.

    It's called RecipeNewZ (with Z) – http://recipenewz.com

    I hope you get a chance to visit and to share some of your delicious posts with our viewers. It would be a pleasure to have you on board 🙂

  14. 14

Dă-i un răspuns lui TeoBucatar Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.