Placinta cu feta, spanac si rosii uscate



Placinta cu feta, spanac si rosii uscate 3

Cui nu-i plac placintele? Ele au marele avantaj ca poti sa pui ca umplutura ce-ti trece prin cap, de la ierburi la ciuperci, branza si carne. Dar cum este sezonul spanacului, am zis sa profitam de vitaminele lui verzi.

Placinta cu spanac si feta este una din placintele traditionale ale grecilor, dar e la fel de buna si pe mesele noastre. Asa ca va invit la o felie de placinta!

Placinta cu feta, spanac si rosii uscate 1

Ingrediente:
* 6 foi de placinta
* 500-600 g de spanac verde
• 300 g branza feta, maruntita
• 60 g masline verzi feliate
• 175 g de rosii uscate in ulei
(sau ardei rosu feliat)
* 2-3 linguri smantana
* 5 oua
* 50 g unt
* ulei de masline
* vegeta
• 1 lingurita rasa nucsoara (optional)
* menta proaspata tocata (optional)
* patrunjel verde tocat

 

Placinta cu feta, spanac si rosii uscate 2
Mod de preparare Placinta cu feta, spanac si rosii uscate:
O reteta asemanatoare este si Placinta cu spanac si urda.
Se opareste spanacul in apa cu sare, apoi se strecoara si se scurge bine de apa. Intr-un bol sfaramitam branza cu o furculita.

Eu am pus si branza dulce ca sa nu iasa prea sarata. Am adaugat 2 linguri de smantana si un cub de unt topit sau la temperatura camerei. Se incorporeaza pe rand si ouale, mestecand sa se incorporeze. Spanacul scurs se taie si se adauga si el peste branza.

 

 

Maslinele verzi se feliaza. Reteta este cu fasii de rosii uscate la soare in ulei, dar cum m-am trezit in ultimul moment ca nu mai aveam in frigider, am improvizat.

Asa ca am feliat julien un ardeu gras rosu, l-am sotat in putin ulei, iar cand s-a racit l-am adaugat impreuna cu maslinele in compozitia de branza.



Verdeata o tocam si o adaugam, condimentam dupa gust. Eu am folosit doar vegeta si o lingurita rasa de nucsoara.

 

 

O forma de tort de 23 cm diametru, o ungem cu ule, apoi cladim foile de placinta. De trei ori cate doua foi, stropite cu ulei, le asezam pe trei directi diferite. Jumatate de foaie sa acopere fundul tavii, iar restul foi sa se rasfranga in afara formei.

Astfel la baza vor fii 6 foi. Asezam umplutura de branza cu spanac si aceperim cu foile rasfrante. Pe ultimele foi le lasam putin in sus, putin incretite ca vor arata foarte bine cad va fii gata.

 

 

Cu o pensula ungem mereu cu ulei ca sa nu se lipeasca foile intre ele. Dam placinta la cuptorul incins pentru 40 de minute. E foarte buna servita langa o salata sau un tzatziki. Pofta buna!

 

Placinta cu feta, spanac si rosii uscate 0





Recomandările noastre

18 comentarii

  1. 1

    Hi, hi, hi…prima venita, prima servita !!!
    Uite asa calda vreau sa gust din bunatatea asta Sara !!!
    Este delicioasa si…iar ma pui la munca….
    Te tzuc !

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    foarte bine arata si nu este nici pretentioasa, chiar daca nu am fost prima cand ai inceput sa servesti sper sa mai ai si pentru mine o bucatica. te pup si o zi buna :*

  8. 8
  9. 9

    @Sidy ai dreptate calda e tare buna. Serveste cu drag, pup!

    @alinutzika cu mare drag. Pup!

    @Dorina e pentru toti prieteni mei dragi. Pup!

    @adina cu mare drag! Pup!

    @Laura esti invitata mea. Pup!

    @Timea eu asi manca branzeturi trei mese pe zi. Ma bucur ca ai trecut pe la mine. Pup!

    @cry_filo se mai gaseste, cu nare drag. Pup!

    @FLORY multumim frumos. Te sarutam!

  10. 10

    Apetisant arata si aceasta placinta!!!
    Vreau sa va multumesc in numele meu si al colegelor mele, ptr care ati devenit o sursa de inspiratie! Foarte multe din aperitivele d-voastra se regasesc pe mesele noastre festive (astazi avem una din ele)!
    Va pupam!

  11. 11

    @Simona iti multumim si tie si colegelor tale. Ne bucuram ca ideile noastre va plac. Aperitivele sunt si pentru mine un hoby si ma tot gandesc ce sa mai inventez. Va imbratisam cu drag!

  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17
  18. 18

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.