Inghetata cremoasa cu caise



 

Cum fructele de sezon sunt in elementul lor, haideti sa profitam. Astazi am facut acesta Crema de inghetata cu caise si oua. Multi cand aud de inghetatele pregatite cu oua sunt putin sceptici.

Ideea este gresita, pentru ca din oua se face o crema fina, cu o consistenta usoara si catifelata, cunoscuta sub denumirea de Crema englezeasca, ideala ca baza pentru obtinerea inghetatelor si nu numai. Dupa ce o s-o gustati… in mod cert o sa mai doriti o portie.

 

 

Ingrediente:
* 500 g caise coapte

Crema englezeasca:

* 300 ml de lapte
* 3 galbenusuri de ou
* 100-120 g zahar
* 1 plic de zahar vanilat
* 200 ml frisca (Meggle)

 



Mod de pregatire:
Ingredientul principal sunt caisele coapte, mari si carnoase.

 



Pentru crema de oua punem intr-o cratiia laptele si jumatate din zahar sa fiarba. Intre timp, separat intr-un bol, frecam galbenusurile cu restul de zahar. Se toarna din  laptele cald peste galbenusuri, amestecand mereu.

Se repune inapoi in cratita, se pune focul mic si se amesteca fara incetare (facand 8-uri), pana se ingroasa. Se ia de pe foc se pune deasupra folie de plastic sa nu faca crusta (ca la cremele pudding).

Caisele le spalam si le plonjam un minut intr-o oala cu apa fierbinte. Se scot, se face socul termic cu apa rece, dupa care li se scot pielitele.



 

 

Pulpa caiselor se taie in sferturi si se paseaza in blender, inpreuna cu crema englezeasca.

 

 

Va rezulta o pasta cremoasa pe care o incorporam in frisca batuta prin miscari ample. Compozitia rezultata se pune intr-un recipient si se da congelator.

 

 

Neavand nici un lel de lichid in compozitia sa, pentru ca laptele a devenit crema, iar caisele sunt numai pulpa, nu va fi nevoie sa o amestecam din jumatate in jumatate de ora, ca la alte retete, pentru a nu face ace de gheata. Delectati-va cu un castronel de crema de inghetata cu caise!

Alte retete cu CAISE gasiti AICI:

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1

    Deja m-am servit si cu inghetata si cu reteta. Arata splendid, sigur este pe gustul meu. O fac neaparat, prea mi-a facut pofta…..Pupici dulci dar nu si reci!!!!!!

  2. 2

    Am caiseeee,anul asta au fost atat de multe fructe;un an bun.In alti ani de-abia vedeam caisele la culoare!:))
    Este delicioasa inghetata ta !

  3. 3

    Cred ca e un deliciu, nu gluma!! Nu am mancat niciodata inghetata de caise, dar la cat sunt ele de parfumate, cred e super buna inghetata! pup

  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Ador parfumul si aroma dulce-acrisoara a caiselor!
    Insa cel mai mult ma bucur ca in sfarsit am dat peste o reteta care nu necesita amestecarea din timp in timp sau aparat de inghetata 🙂
    Asa ca datorita tie voi face si eu inghetata 😛
    Pupici

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    @Ortodox ma bucur ca pana la urma ati reusit sa cititi bine cand se pune frisca, dar e mai usor sa te grabesti sa critici.
    Nu contest ca se putea sa fi fost si o scapare, pentru care v-asi fi multumit.

Dă-i un răspuns lui Lia Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.