Inghetata de visine



 

Ce desert poate fi mai bun pe o vreme caniculara decat o inghetata. E revigoranta, apetisanta si in general, usor de preparat. Cele mai usor de pregatit sunt cele din sucul fructelor ca: zmeura, visine, lamai, portocale… sau din pulpa acestora transformata in piure si amestecata cu zahar sau sirop de zahar. Cum se gasesc inca in piete, visinele sunt perfecte pentru o inghetata.

 

 


Ingrediente:
* 2 cani de visine
* 100 g de zahar
* 100 ml lapte
* 1 lingura zeama de lamaie
* 200 g smantana pentru frisca

 

(sau frisca lichida)
Decor:
* ciocolata alba

 



Mod de preparare:
Visinele se spala si li se scot sanburi.

 



 

Se pun in blender impreuna ci zaharul, laptele si zeama de lamaie. aceasta ii da si un gust acrisor, dar mentine si culoarea frumoasa si vie a visinelor. Cand s-a topit zaharul si arata ca o spuma, se rastoarna intr-un bol si se incorporeaza frisca batuta.

Daca folositi o frisca lichida ca Meggle, acesta este deja dulce asa ca mai reduceti din cantitatea de zahar din ingrediente. Dupa ce sa incorporat frisca, o rasturnam intr-un recipient care sa mearga la congelator.

 

 

Din jumatate in jumatate de ora, sa scoate din congelator inghetata si cu o furculita o amesteam, ca sa evitam formarea acelor de gheata. Repetam operatia de 4ori. O scoatem cu 10 minute inainte ce servire. E tare buna… asa ca serviti si voi pana e gata a voastra.

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

10 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

    eu n-am prea facut inghetate, dar asta imi place foarte mult pentru ca nu are oua si nu trebuie sa stai langa aragaz cu ea … cred ca o s-o incerc cat de curand!

  5. 5
  6. 6

    @DiaMar te cred, tu ai atatea retete de inghetate. Eu am constata ca la capitolulasta stau rau si m-am pus pe treaba. Pup!

    @Cookie multumesc, pup!

    @Poliana inghetata nici eu nu o refuz, si-n plus ce canicula e afara… ! Pup!

    @liana eu cand fac inghetate cu fructe proaspete de cele mai multe ori nu folosesc oua. La ciocolata sau diferite arome, atunci nu se poate fara o crema de oua, dar niciodata crude. Pup!

    @Timea ai dreptate. Week-end minunat si tie, pupam!

  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. 10

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.