Ficatei de pui pe pat de mere si sos de tarhon



 

Ingrediente:
* 500 g de ficatei de pui
* 2 linguri ulei de masline
* sare
* piper

* 2 mere dulci- acrisoare
* zeama de lamaie
* 2 linguri de margarina

 

 

Sosul bechamel cu tarhon:
* 50 g de unt
* 1 lingura amidon
* lapte
* tarhon
* branza cu mucegai (optional)

 

 

 

Mod de preparare:
Ficatei de pui se curata de pielite, se spala in apa rece, se tampomeaza cu un prosom de hartie, se condimenteaza si se pune la fript intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei. Fiid fragezi nu necesita ca cel de porc sa fie tinut in lapte inainte de pregatire.

Ficatei prajiti se taie in cuburi potrivite ca marime. Se intorc de cateva ori intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper.

Avem nevoie de 1-2 mere rosii, dulci acrisoare. Se spala, se sterg si se taie pe orizontala in feli de cca 1 cm. Se scoate centrul feliei care contine samburi. Se ung repede cu lamaie ca sa nu se inegreasca.

Crestam coaja de mar pe lateral, pentru un aspect mai placut. Se unge o tigaie cu unt si se prajesc putin feliile pe ambele fete, pana capata putina culoare.



 

 

Din o lingura de margarina de gatit, o lingurira de amidon si lapte cat e nevoie. Se face un bechamel, la acesta se adauga o lingura de smantana, una de iaurt pentru un gust mai acrisor si cateva fire de tarhon..

Cand s-a legat eu am adaugat si putima branza cu mucegai, dar este optional. Noua ne place aceasta branza si chiar a fost tare placut amestecul celor doaua izuri, de tarhon cu cel de mucegai.

 

 

Pentru servire, se aseaza pe farfurie doua felii de mere, deasupra cubuletele de ficatei si cateva bucati de branza cu mucegai. Se poate servi alaturi de un orez sau piure si cu sosul alaturi. Noi am servit alaturi de un piure de telina, care ne place mult.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

3 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.