Prajitura cu mure si glazura de ciocolata





Prajitura cu mure si glazura de ciocolata o prajitura care sper sa va placa. Este o combinatie dintre un aluat fin cu crema de branza si fructe. Mie mi-au ramas mure de la Inghetata cu mure si afine care v-am prezentat-o de curand, dar puteti folosi si alte fructe in loc de mure, ca zmeura, afine, visine..

Glazura de ciocolata in doua culori ii da acestei prajituri un aspect, dar si un gust special. Sper sa o incercati.

 

 

Ingrediente forma de 20×20 cm:
250 g crema fina de branza
1 lingurita esenta de vanilie
175 g zahar farin
1 plic praf de copt
4 oua
4-5 linguri de unt topit
200 g de faina
200 g mure

 

Glazura
1 plic Glazura Duo Dr. Oetker

 



Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-um bol potrivit de mare, batem cu mixerul crema de branza cu zaharul farin pana devine o pasta cremoasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, frecand dupa fiecare sa se incorporeze bine. Eu am folosit oua de casa, de aici culoarea frumoasa. Daca daca nu aveti nu-i problema. Adaugam si esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat.

Oprim mixerul si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Cand crema nu mai inghite faina, adaugam cate o lingura de unt topit, dat nu cald si continuam pana incorporam toata faina alternand cu unt.

 

 

La sfarsit incorporam si albusurile batute tare. Crema  rezultata are o consistenta cleioasa, care curge de pe lingura. Seamana cu compozitia pentru gogosile de Choux à la Crème si chiar daca sunteti tentati sa mai adaugati faina, sa nu o faceti. Este un aluat cu crema de branza, iar faina este al doilea component.

 



 

Tapetam o forma de 20×20 cm cu hartie de copt, rasturnam aluatul si asezam deasupra murele tavalita prin faina.

 

 

Dam la cuptorul preincalzit pentru cca 30-40 de minute sau mai exacr pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca, scoatem din tava folosindu-ne de marginile hartiei de copt, dam hartia la o parte si taiem prajitura in bucati. Rasfiram bucatile pe o tava si le ormam cu Glazura Duo Dr. Oetker.

 

 

Se introduce plicul de glazura intr-un vas cu apa clocotita si cand s-a inmuiat continutul, se scoate, se taie un colt al plicului si se intinde glazura pe prajitura.

Daca va mai ramane, inchideti plicul, lasati la rece si poate fi refolosit. Eu am gasit doar cu gust de capsuni, dar efectul a fost minunat. Sper sa va placa si sa incercati prajitura.

 

 





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1

    Mureeee,abia astept sa merg si eu la cules la tara.Am vazut ca deja au inceput sa se coaca.
    Praji asta e foarte ispititoare,glazura imi place cum completeaza tot.
    O zi faina va doresc!
    Cu stima:-)

  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Angelica multumesc si ai dreptate, glazura ii d ceva in plus. Pup!

    !Mihaela – mykyduta ma bucur. Te sarut si eu!

    @Simona e tare buna si poti folosi si alte fructe. Pup!

    @adnia multumesc, pup!

    @Poliana ma bucur. Multumesc, pup!

    @Cristina si mie imi plac toate fructele de padure. Gustul lor e special. Pup!

    @Licuta Marin multumesc si te sarut!

  10. 10
  11. 11

    Hello. darling. Am citit reteta si am si eu o intrebare la glazura. Demult am 1 plic din acest duo,dar cu ciocolata alba si neagra. Nu inteleg. Cand tai plicul intr-un colt (fierbinte etc),pui peste prajitura. Pui linie langa linie una langa alta (poti?) sau intinzi apoi si cu cutitul? Multumesc. Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.