Prajitura cu mure si glazura de ciocolata o prajitura care sper sa va placa. Este o combinatie dintre un aluat fin cu crema de branza si fructe. Mie mi-au ramas mure de la Inghetata cu mure si afine care v-am prezentat-o de curand, dar puteti folosi si alte fructe in loc de mure, ca zmeura, afine, visine..
Glazura de ciocolata in doua culori ii da acestei prajituri un aspect, dar si un gust special. Sper sa o incercati.
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Intr-um bol potrivit de mare, batem cu mixerul crema de branza cu zaharul farin pana devine o pasta cremoasa.
Adaugam pe rand galbenusurile, frecand dupa fiecare sa se incorporeze bine. Eu am folosit oua de casa, de aici culoarea frumoasa. Daca daca nu aveti nu-i problema. Adaugam si esenta de vanilie sau un plic de zahar vanilat.
Oprim mixerul si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Cand crema nu mai inghite faina, adaugam cate o lingura de unt topit, dat nu cald si continuam pana incorporam toata faina alternand cu unt.
La sfarsit incorporam si albusurile batute tare. Crema rezultata are o consistenta cleioasa, care curge de pe lingura. Seamana cu compozitia pentru gogosile de Choux à la Crème si chiar daca sunteti tentati sa mai adaugati faina, sa nu o faceti. Este un aluat cu crema de branza, iar faina este al doilea component.
Tapetam o forma de 20×20 cm cu hartie de copt, rasturnam aluatul si asezam deasupra murele tavalita prin faina.
Dam la cuptorul preincalzit pentru cca 30-40 de minute sau mai exacr pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca, scoatem din tava folosindu-ne de marginile hartiei de copt, dam hartia la o parte si taiem prajitura in bucati. Rasfiram bucatile pe o tava si le ormam cu Glazura Duo Dr. Oetker.
Se introduce plicul de glazura intr-un vas cu apa clocotita si cand s-a inmuiat continutul, se scoate, se taie un colt al plicului si se intinde glazura pe prajitura.
Daca va mai ramane, inchideti plicul, lasati la rece si poate fi refolosit. Eu am gasit doar cu gust de capsuni, dar efectul a fost minunat. Sper sa va placa si sa incercati prajitura.
Mureeee,abia astept sa merg si eu la cules la tara.Am vazut ca deja au inceput sa se coaca.
Praji asta e foarte ispititoare,glazura imi place cum completeaza tot.
O zi faina va doresc!
Cu stima:-)
Ce bine arata!!!!!!!
Pupi
O prajitura frumoasa, delicioasa si rapida. Abia astept sa se faca si la noi murele…
Pupici
ce frumos arata!
Super bine arata, o combinatie frumoasa de culori! Pupici
iubesc murele, abia astept sa fac si eu ceva bun cu ele…Prajitura arata super apetinasant, asa ca iti imaginezi ce pofta am acum.
Mmm, ce bine arata!!!Super delicioasa!Pupici!
Wow cat de bine arata!
@Angelica multumesc si ai dreptate, glazura ii d ceva in plus. Pup!
!Mihaela – mykyduta ma bucur. Te sarut si eu!
@Simona e tare buna si poti folosi si alte fructe. Pup!
@adnia multumesc, pup!
@Poliana ma bucur. Multumesc, pup!
@Cristina si mie imi plac toate fructele de padure. Gustul lor e special. Pup!
@Licuta Marin multumesc si te sarut!
@hapleablog multumesc… pupici!
Hello. darling. Am citit reteta si am si eu o intrebare la glazura. Demult am 1 plic din acest duo,dar cu ciocolata alba si neagra. Nu inteleg. Cand tai plicul intr-un colt (fierbinte etc),pui peste prajitura. Pui linie langa linie una langa alta (poti?) sau intinzi apoi si cu cutitul? Multumesc. Te pup.