ghimbir proaspat ras (cca. 3 cm)
PREPARARE:
Daca folositi linte uscata, o lasati la inmuiat de seara pana dimineata. Apoi se fierbe pana se inmoaie. Se strecoara si se da deoparte.
Calim in ulei ceapa rosie tocata marunt si prazul taiat in ronlele. Daca prazul este gros, il sectionam pe lung si apoi il taiem julien.
Cand ceapa si prazul au devenit sticloase, se adauga rosiile taiate cuburi. Puteti folosii si rosii proaspete, dat atunci mai adaugati 2-3 linguri de pasta de tomate si putima apa. De aceea sunt de preferat rosiile taiate cuburi la conserva, ca u deja si sucul sau propiu.
Dupa ce a dat cateva clocote se adauga ghimbitrul ras si lintea scursa din cutie. Se condimenteaza cu cimbru, busuioc, sare si piper si se mai da un clocot, amestecand din cand in cand pana devine scazuta.
Se poate servi ca atare, este o mancare foarte gustoasa. Ghimbirul ii da o aroma aparte. Dar se poate si alaturi de o bucata de carne, sau de carbati prajiti sau la gratar. Dupa preferinte se poate adauga peste linte o lingura de smantana.
Si noi am servit-o drept garnitura, langa o friptura de pulpe de pui la cuptor. Pofta buna!
n-am mancat niciodata mancare de linte, dar sunt curioasa!
Toate ingredientele imi plac , asa ca sigur ca salivez!!!
Arata minunat!
Pana acum n-am mancat decat supa-crema de linte.. O voi incerca si eu in varianta asta.
Pupici
Ce aroma poate sa-i dea ghimbirul…:)
Super mancarica !:)
Mmm,ce bunatate ai facut!!si eu folosesc ghimbir,chiar si la dulciuri,le da o aroma deosebita tuturor preparatelor;
pup si o zi frumoasa!!
O mancare excelenta!!! si sanatoasa si buna.
Arata apetisant. Week-end placut.