Tort cu crema de vanilie, frisca si piersici



Tort-cu-crema-de vanilie, frisca-s-piersici 3

Anul trecut v-am mai postat o reteta putin diferita, dar asemanatoare: Tort cu crema de frisca, mascarpone si piersici. Dupa numarul accesarilor, se pare ca acest gen de tort place. Este si-n preferintele nepotului nostru, alaturi de Tortul Diplomat... si colorat. Sper ca si acesta varianta sa va incante. Este un desert elegant, racoritot de la fructe si de la crema fina de vanilie.

 

Ingrediente:
Blat:
* 6 oua
* 100 g unt
* 180 g zahar farin
* 1 plic zahar vanilat
* 150 g faina
* 1/2 plic praf de copt
* 100 g ciocolta rasa

Tort-cu-crema-de vanilie, frisca-s-piersici 2

Crema de vanilie:
* 3 galbenusuri
* 80 g zahar farin
* 1 plic zahar vanilat
* 300 ml lapte
* 40 g amidon
* 2 fiole esenta de vanilie
* 10 g de gelatina
* 400 ml de frisca lichida ( Meglle )
* 800 g piersici din compot
Decor:
* bezele
* zahar tos portocaliu

Tort-cu-crema-de vanilie, frisca-s-piersici 0

Mod de preparare:
Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam untul cu zaharul farin si vanilat, pana ce acesta se topeste. Incorporam pe rand si galbenusurile, frecand dupa fiecare. Adaugam si faina cernuta cu praful de cop, apoi albusurile batute tare.

 

 

La sfarsit adugam ciocolata rasa pe razatoarea mica. La 100 g de ciocolata va iesi un blat mai inchis la culoare si va fi un contrast frumos cu crema. La mine blatul este mai deschis, pentru ca fara sa observ, un soricel… adica nepotul, a papat din ciocolta si m-am trezit cu cateva cuburi doar.

 

 

Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de 23 cm diametru si se da la cuptor, pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua pe orizontala.

 

 

Pentru crema, se pune laptele pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilia. Galbenusurile se amesteca cu restul de zahar, pana devin cremoase. Se incorporeaza si amidonul. Cand laptele s-a incalzit, se adauga cateva linguri, se omogenizeaza si apoi se rastoarna totul peste laptele cald.



Se amesteca la foc potrivit pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se pune deasupra o folie de plastic ca sa se evite formarea de crusta. Folia nu trebuie sa inchida ermetic vasul, ca astfel transpira.

In gelatina se pune in 2-3 linguri de suc de piersici din compot si se lasa 10 minute. Cand crema s-a racit se transfera intr-un bol si se mixeaza.

Gelatina se incalzeste putin, se adauga 1-2 linguri din crema de vanilie mestecand repede sa se omogenizeze, apoi se adauga in toata crema. Frisca lichida se mixeaza pana devine tare, apoi se incorporeaza si ea.

 

 

Din piersicile din compot, alegem 3 jumatati frumoase pentru decor, iar pe restul le taiem in bucati potrivite ca marime.

 

 

Tava de tort in care am facut blatul, o tapetam cu folie de plastic si asezam primul blat. Din crema de vanilie si frisca luam o treime, iar in restul adaugam bucatile de piersici. Rasturnam acesta crema peste blat, acoperim cu al doilea blat. Terminam cu crema simpla pusa deoparte. Se da la frigider minim 2-3 ore.

Inainte de servise se orneaza cu piersicile retinute dupa imaginatie. Cum de la crema mi-au ramas albusuri, am facut o bezea si cu poche-ul am facut bezele micute, care sa mearga la decor pe tort.

Cantitatea de bezea rezultata e multa, deci ori mai faceti si o Pavlova mai mica sau ramaneti la bezele, pe care le mai folositi la altceva sau le mancati pur si simplu. Am mai presarat si zahar tos portocaliu, aproape cumoarea piersicilor.

Tort-cu-crema-de vanilie, frisca-s-piersici 4

Bucurati-va cu o felie… este un tort fin si racoritor!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

15 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    @Lulu multumesc! Pup si eu si o zi frumoasa!

    @Delicious Flavours multumesc ca m-ai atentionat, mai se strecoara erori cand scrii o reteta. Te sarut si o zi placuta!

  4. 4

    Tortul acesta il iubesc, eu il fac cu caise(cu crema de vanilie sau mascarpone, ricotta, orice am prin frigider). Si august este luna in care il fac macar de 2 ori!!!!

  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @Cristina ai dreptate, sunt mai multe variante de crema. Si eu am postat deja varianta cu crema de mascarpone si frisca. Acum am facut alta varianta. Este bun oricum. Pup!

    @Simona cu multa placere. Multumesc mult, te sarut!

    @Licuta Marin ma bucur ca-ti place. Pup!

    @Roswitha cu mare drag si ma bucur ca-ti plac retetele mele. Pup!

  9. 9
  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14

    E perfect!!
    Ador culoarea blatului dupa ce l-ati copt…atat de placuta:-))
    Ispititor de bine arata,si contine tot ce-mi place.Felicitari!
    O zi frumoasa va doresc.
    Cu stima.

  15. 15

Dă-i un răspuns lui Lulu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.