Din aceeasi ingrediente ca la Biscuiti cu Nutella, facem acesti biscuiti pe care ii lipim cu gem de caise si ii ornam cu cirese glasate, fulgi de ciocolata si fulgi de migdale. Sunt minunati si dispar repede din farfurie.
Mod de preparare;
Sursa de inspiratie, cu adaptari, a fost bonoise-recettes. Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam zaharul farin si untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina.
Aluatul va deveni nisipos, adaugam galbenusul de ou si framantam pana se incorporeaza. Ca orice aluat cu unt, prin lucrare se incalzeste, de acea se va da la rece 15-20 de minute inainte de a prelucra biscuiti.
Se captusite tava de copt cu hartie pergament. Cu sucitorul intindem aluatul subtire si decupam biscuiti cu o forma rotunda. Ii asezam in tava si se repeta operatia pana se termina aluatul. Se ung cu un galbenus de ou dizolvat cu o lingurita de lapte.
Se dau la cuptorul incins pentru cca. 10 minute sau pana cand prind o culoare maronie in jurul marginilor. Se pun pe un gratar sa se raceasca.
Cand sunt reci se lipesc cate doi cu gem de caise. Deasupra se topeste ciocolata peste care lipim jumatati de cirese glasate, fulgi de ciocolata si fulgi de migdale.
Delectati-va! Pofta buna!
Craciun fericit cu bucate alese.La multi ani!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi si un an nou plin de impliniri!
Cu drag,
Raluca
Craciun fericit alaturi de cei dragi si sa va aduca mosul tot ce v-ati dorit! <3
Mmm cat de buni…