Biscuiti cu gem, cirese glasate si fulgi de migdale



 

Din aceeasi ingrediente ca la Biscuiti cu Nutella, facem acesti biscuiti pe care ii lipim cu gem de caise si ii ornam cu cirese glasate, fulgi de ciocolata si fulgi de migdale. Sunt minunati si dispar repede din farfurie.

 

Ingrediente:
125 g de unt, moale
70 g de zahar
1 plic de zahar vanilat
1 galbenus de ou
250 g de faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
Decorare:
30 g ciocolata
cirese glasate
fulgi de ciocolata
fulgi de migdale

 

 

Mod de preparare;
Sursa de inspiratie, cu adaptari, a fost bonoise-recettes. Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam zaharul farin si untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina.

Aluatul va deveni nisipos, adaugam galbenusul de ou si framantam pana se incorporeaza. Ca orice aluat cu unt, prin lucrare se incalzeste, de acea se va da la rece 15-20 de minute inainte de a prelucra biscuiti.

Se captusite tava de copt cu hartie pergament. Cu sucitorul intindem aluatul subtire si decupam biscuiti cu o forma rotunda. Ii asezam in tava si se repeta operatia pana se termina aluatul. Se ung cu un galbenus de ou dizolvat cu o lingurita de lapte.



 

 

Se dau la cuptorul incins pentru cca. 10 minute sau pana cand prind o culoare maronie in jurul marginilor. Se pun pe un gratar sa se raceasca.

Cand sunt reci se lipesc cate doi cu gem de caise. Deasupra se topeste ciocolata peste care lipim jumatati de cirese glasate, fulgi de ciocolata si fulgi de migdale.

 

 

Delectati-va! Pofta buna!





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.