Biscuiti cu Nutella o alta variata din seria fursecuri / cookies / biscuiti pentru Sarbatori. Nu cred ca-i cineva caruia sa nu-i placa Nutella.
Chiar si lui Mos Craciun ii place, mi-a spus mie ultima data cand mi-a adus cadou. Asa ca poate va inspirati si faceti si voi repede acesti deliciosi biscuiti.
Mod de preparare:
Sursa de inspiratie a fost bonoise-recettes. Pregatirea aluatului este acelasi ca la Fursecuri / Cookies cu lemon curd, dar fara lamaie.
Intr-un bol cernem faina cu praful de copt si sarea. Adaugam zaharul farin si untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Aluatul va deveni nisipos, adaugam galbenusul de ou si framantam pana se incorporeaza.
Ca orice aluat cu unt, prin lucrare se incalzeste, de acea se va da la rece 15-20 de minute inainte de a prelucra biscuiti.
Se captusite tava de copt cu hartie pergament. Cu sucitorul intindem aluatul subtire.
Cu o forma de fursecuri, in functie de ce aveti si ce forme va plac, dar de preferat pe rotund. Cum pe acestia ii vom suprapune, la jumatate din ei mai decupati un cerc mic in centru. Imaginile vorbesc mai bine. Ii asezam in tava si se repeta pana se termina aluatul. Se ung cu un galbenus de ou dizolvat cu o lingurita de lapte si se presara deasupra susan, alune tocate potrivit de mari.
Se dau la cuptorul incins pentru cca. 10-12 minute sau pana cand prind o culoare maronie in jurul marginilor. Se pun pe un gratar sa se raceasca.
Cand sunt reci se aseaza crema nutella pe un biscuite plin si se acopera cu unul cu gaura. La fel imaginile vorbesc mai bine.
De regula sunt mai buni a doua zi cand se topesc in gura. Pentru toate genurile de fursecuri, biscuiti, cookies, ca sa-i depozitati in cutii de metal sau in borcane de sticla, acestia trebuie sa fie complect raciti.
Delectati-va! Pofta buna!
Craciun fericit si linistit alaturi de toti cei dragi tie!
Frumosi si deliciosi!