Cookies cu ovaz si coacaze confiate



 

Cookies cu ovaz si coacaze confiate o idee pentru ca in curand incepem sa pregatim Cookie-uri / fursecuri pentru sarbatorile de Craciun.

Fie ca sunt cookie-uri turta dulce, cookie-uri cu fulgi de ovaz, cookie-uri cu ciocolata, cu unt de arahide, cu fructe confiate… si putem continua enumerarea, toate sunt foarte apreciate de familie in acesta perioada si nu numai, alaturi de un pahar de lapte.

 

 

Ingrediente:
100 g unt
225 g zaha
1 ou
150 g faina
1 lingura de scortisoara
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
1 linguritta de esenta de vanilie
90 g fulgi de ovaz
80 g migdale tocate (sau nuci)
100 g coacaze confiate
50 ml sirop, pentru coacaze

 

 

Mod de preparare:
De seara pana dimineata se pun la macerat in sirop coacazele confiate. Se poate adauga si 1-2 linguri de brandy.

Migdalele tocate se prajesc putin intr-o tigaie pana prin putina culoare.
Intr-un bol se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga oul si se bate in continuare cu mixerul pana se incorporeaza. Oprim mixerul si  adaugam scortisoara, faina cernuta impreuna cu bicarbonatul, mestecand cu o lingura.



 

 

Se adauga pe rand ovazul, migdalele tocate si prajite si boabele de coacaze scurse. Luam din amestec cu o lingurita si facem gramajoare potrivite ca marine si la distanta pentru ca la copt se latesc.

 

 

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 8-10 minute sau pana cand marginile sunt ferme. Se transfera cookie-urile pe un gratar de sarma si se lasa sa se raceasca. Delectati-va cu un cookie si cateva coacaze alaturi!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Ce mult imi place cand vad ca pe bloguri, lumea a inceput sa se pregateasca de sarbatori !!!
    Sara sa ati ca am venit dupa miros….au o aroma nemaipomenita fursecurile tale.
    Bravo tie…..iarasi !
    Te tzuc cu drag !

  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Sidy ma bucur mult cand ma vizitezi, iar daca si mirosul contribuie… e ok. Te pupik si eu cu drag!

    @Lulu multumesc, ma bucur ca-ti plac. Pup!

    @Simona cu mare drag serveste! Pup!

  10. 10
  11. 11

    @mihaela mihaela scuze ca nu am intrat azi ca sa vad mesajul. Probabul ai vrut sa le faci si acum e prea tarziu…. Orice fruct confiat il ti cateva ore in brandy, coniac…. ce ai prin casa. Stafidele se inmoaie mai repede. Paste Fericit!

Dă-i un răspuns lui Lulu Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.