Piept de porc la cuptor



 

Piept de porc la cuptor este o friptura la cuptor absolut delicioasa din piept de porc cu sorici. Carnea este moale, iar soriciul este crocant. V-am facut pofta?

 

Ingrediente:
800 g piept de porc (fara oase)
3 linguri ulei de masline
1 lingurita suc de lamaie
un pahar cu vin alb sec
cimbru
rozmarin

1-2 linguri de mustar

1 lingurita boia dulce
3 catei de usturoi
1 lingurita de zahar
100 g slanina
sare
piper

 

 

Mod de preparare:
Stergem bucata de carne cu un prosop de bucatarie, taiem soriciul in patratele. Amestecam suc de lamaie, uleiul de masline, vinul, cimbrul, rozmarinul.

Condimentam marinata dupa gust cu sare si piper si o turnam intr-o punga de plastic peste bucata de piept de porc. O inchidem si o dam la frigider pentru 1-2 ore.

Inainte de fi dat la cuptor, incingem putin ulei intr-o tigaie pe foc mare si prajim intreaga bucata de carne cate 3 minute pe fiecare parte, pana se face crusta pe toate partile.



 

 

Aceasta crusta este secretul unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa proprie.

 

 

Se unge carnea cu un amestec din mustar, usturoiul zdrobit si putin zahar si se imbraca in cateva feli de slanina.. Se pune pe un gratar si se aseza intr-o tava, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora si jumatate.

Dupa cca 40-50 de minute se scoate folia, se mai adauga, dupa caz, putin ulei si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 5-10 min.

Se feliaza si se serveste cu o garnitura de cartofi sau varza calita, dupa preferinte. E foarte buna si rece cu o salata alaturi. Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

13 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @DiaMar multumesc, pup!

    @Paula Gafitescu este buna oricand. Pup!

    @Catau ma bucur, multumesc!

    @Laura niciodata nu e prea tarziu. Pup!

    @Simona multumesc, pup!

    @Lulu ma bucur, pup!

    @Alina Vicu multumesc, pup!

    @hapleablog ma bucur, pup!

  10. 10
  11. 11
  12. 12

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.