Piept de porc la cuptor este o friptura la cuptor absolut delicioasa din piept de porc cu sorici. Carnea este moale, iar soriciul este crocant. V-am facut pofta?
1-2 linguri de mustar
Mod de preparare:
Stergem bucata de carne cu un prosop de bucatarie, taiem soriciul in patratele. Amestecam suc de lamaie, uleiul de masline, vinul, cimbrul, rozmarinul.
Condimentam marinata dupa gust cu sare si piper si o turnam intr-o punga de plastic peste bucata de piept de porc. O inchidem si o dam la frigider pentru 1-2 ore.
Inainte de fi dat la cuptor, incingem putin ulei intr-o tigaie pe foc mare si prajim intreaga bucata de carne cate 3 minute pe fiecare parte, pana se face crusta pe toate partile.
Aceasta crusta este secretul unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va mustii in crusta sa proprie.
Se unge carnea cu un amestec din mustar, usturoiul zdrobit si putin zahar si se imbraca in cateva feli de slanina.. Se pune pe un gratar si se aseza intr-o tava, se acopera vasul cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru o ora si jumatate.
Dupa cca 40-50 de minute se scoate folia, se mai adauga, dupa caz, putin ulei si mai lasam la cuptor sa se rumeneasca. Cand carnea este gata se scoate, se acopera si se lasa la odihna 5-10 min.
Se feliaza si se serveste cu o garnitura de cartofi sau varza calita, dupa preferinte. E foarte buna si rece cu o salata alaturi. Pofta buna!
Daca vede Diana am incurcat-o,trebuie sa-i fac neaparat!Arata bine!
Pupici!
wow, cat de suculent si rumenit este!! Imi place mult, e perfect pentru o masa de sarbatoare! Pup
ce bunatate!!!!
Se anunta masa festiva si eu sa nu fiu prezenta ?!!! :)))
Vai, cum arata!!! Mi-ati facut o pofta…
Mmmm,ce bine arata si ce pofta mi-ai facut!!
Arata grozav de bine!
Wow cat de bine arata!
@DiaMar multumesc, pup!
@Paula Gafitescu este buna oricand. Pup!
@Catau ma bucur, multumesc!
@Laura niciodata nu e prea tarziu. Pup!
@Simona multumesc, pup!
@Lulu ma bucur, pup!
@Alina Vicu multumesc, pup!
@hapleablog ma bucur, pup!
e la cuptor 🙂 abia astept sa vad cum iese. multumim de reteta!
@Michelle ma bucur, este un meniu de duminica asa ca sa-l mancati cu pofta!
am inebunit dar o fac si eu ca arata prea bine … multumesc pentru reteta
Ma bucur, sigur o sa-ti placa daca o incerci. Mersi de vizita si wek-end placut!