Peste la cuptor cu lamaie



 

Cum noua ne place mult pestele, ne-am bucurat cand am primit acest scobar. Este un peste de apa curgatoare, cu corp alungit, usor turtit lateral, de culoare cenusiu-verzuie pe coama, ce devine alba spre burta.

Are aripioarele rosii, mai putin aripa dorsala, ochii au irisul galben-auriu cu o pata rosie. M-am tot gandit cum sa-l prepar si am decis sa-l fac simplu, doar cu condimente si lamaie. A fost tare bun!

 

Ingrediente pentru 2 persoane:
* 2 buc. peste alb (am folosit scobar )
* 2 linguri de ulei
* 1-2 catei usturoi
* ierburi aromarice: cimbru, patrunjel, telina, marar…
* 1 lamaie
* piper proaspat macinat
* sare
* ulei de masline

 

Timp preparare: 40 minute        Timp coacere: 30 minute

 

 

Mod de preparare:
Pentru 2 persoane avem nevoie de 2 pesti. Daca sunt congelati ii lasam la decongelat in frigider de seara pana dimineata, dupa care ii curatam, ii spalam si apoi ii tamponam cu un prosop de hartie.



Ungem cei doi pesti cu ulei si ii frecam cu condimente si ii lasam o jumatate de ora la rece.

Intr-o tava de cuptor punem o folie de aluminiu. Facem cate trei sectiuni pe fiecare peste si punem cate o jumatate de felie de lamaie, apoi ii asezam in tava. Ii condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat si ii stropim cu zeama de lamaie.

 

 

Umplem burtile pestilor tot cu felii de lamaie. Dam la cuptorul incins la 180 °C. Primele15 minute acoperim tava cu folie de aluminiu, dupa care o scoatem si mai lasam inca 15 minute sa se rumeneasca putin. Se servesc dupa preferinte cu legume sotate sau langa o mamaliga. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Imi place foarte mult pestele,doar ca nu stiu sa-l mananc,de fiecare data ma inec,asa ca am renuntat,pap doar din aiaaaaa maaaariiii!!!!!!MI-AI FACUT O POFTA!!!PUPPP!!!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7

    @Kyra cu mare drag, usa e deschisa! Pup!

    @mirela e neplacut la anumiti pesti sa fii atenta cu oasele. Dar la uni chiar se scot o data cu sira si atunci mai merge. Pup!

    @diamond ma bucur, pup!

    @Rosita Vargas ¡muchas gracias! Te beso!

    @Sidy multumesc, te sarut!

    @milica ma bucur, multumesc! Pup!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.