Chec cu morcovi si stafide pentru ca morcovi tot au devenit un ingredient important in retetele de prajituri. Am analizat cateva retete si am ajuns la aceasta de care sunt multumita.
Imi plac aromele si textura pe care am obtinut-o si va recomand acest chec. E un desert fin si parfumat de ghimbir, scortisoara si nucsoara imbinate cu aroma romului. Incercati!
Mod de preparare Chec cu morcovi si stafide:
Morcovi se curata si se dau pe razatoarea mare. Se stropesc cu zeama de lamaie. Stafidele se pun o jumatate de ora in rom.
Intr-un bol se bat ouale cu mixerul pana se albesc. Se incorporeaza zaharul mixand in continuare pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si racit, apoi aromele: ghimbirul, scortisoara, nucsoara. Eu am folosi ghimbir proaspat, dar se poate si praf.
Se opreste mixerul si se incorporeaza faina, praful de copt. Se adaugaa morcovi rasi, pe care ii pudram cu putina faina inainte de a-i amesteca in aluat, apoi stafidele. Am mai adaugat si 2 linguri de rom care va da un iz placut alaturi de restul aromelor.
Se rastoarna totul intr-o forma de chec sau de cozonac, captusita cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins la 180 °C pentru 50 de minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar!
Ce as fi mancat azi asa ceva,azi, dar m- am abtinut sa fac:)
Imi plac morcovii in prajituri,delicios checul!!!!pupp!!
Ce frumos este si ce culoare minunata are! Pup
Ideal pentru cei mici,dar si pentru mine!:)
mmm ce bine arata!
Un chec fin si parfumat, care arata grozav de bine….
Trebuie sa incerc si eu dulciurile cu morcov, daca spui ca sunt atat de gustoase.
Te tzuc cu mare drag !
Ce frumos arata,cred ca este tare delicios!!
Pup Sara!!
@Bianca de ce??? Data viitoare sa mananci! Pup!
@mirela si mie, chiar am sa mai incerc si altceva. Pup!
@Paula Gafitescu nultumesc, pup!
@Adina si noi suntem niste copii mari. Pup!
@Timea multumesc, pup!
@Sidy chiar e bun, fin si aromat. Si eu te sarut cu drag!
@Lulu chir este tare bun. Pup si eu!
Arata super bine. Neaparat sa-l incerc si eu.
mult zahar pe langa morcovi