Tort cu ciocolata si menta



 

Un tort cu crema de ciocolata si iz de menta, decorat cu tablete Midnight Mints si multa ciocolata care curge… precum lava unui vulcan care tocmai a erupt si curge, curge in suvoaie… Ce poate fi mai bun!

Ingrediente blatul:
7 oua
8 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
8 linguri de faina
1 lingur apa rece
1 lingura ulei

 

Sirop de menta:
250 g zahar
400 ml apa
1-2 lingurite de esenta de menta Dr. Oetker

 

 

Crema:
700 ml lapte
2 plicuri / 80 g pudding de ciocolata
80-100 g zahar
150 g ciocolata 50 % cacao
200 ml frisca lichida
6 g de gelatina

 

Decor:
8 buc Midnight Mints
( tablete din crema de menta invelite in ciocolata fina )
150 g ciocolata 50 % cacao
50-60 ml lapte

Mod depreparare:
Se face un blat / pandispan clasic. Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia.



Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina. Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-40 de minute. Blatul se lasa sa se raceasca complet pe un gratar, apoi se imparte in trei si se insiropeaza cu siropul de menta.

Pentru crema facem un pudding de ciocolata conform instructiunilor de pe plic, doar cu o cantitate mai mica de lapte, ca sa iasa o consistenta mai tare. Lasam sa se raceasca, mestecand sa nu se faca crusta deasupra.
In 50 ml de frisca lichida topim ciocolata de 50 % cacao si o incorporam in crema de pudding.

Rrestul de 150 ml de frisca lichida se bate tare si se incorporeaza si aceasta in compozitia de pudding – ciocolata. Gelatina pe care am hidratat-o inainte si apoi am incalzit-o putin, o incorporam in crema. Se iau 1-2 linguri din crema si se amesteca cu gelatina, apoi se toarna in toata crema. Astefel evitari sa gasiti bucati de gelatina nedizolvata.

Tava in care a fost copt blatul se tapeteaza cu folie de plastic. Se aseaza primul blat, peste se intinde 1/3 din crema, al doilea blat si iar crema, al treilea si deasupra restul de crema. Retineti 3 linguri de crema inainte de a pune gelatina, pentru corecturile parti laterale a tortului cand se scoate din forma. Tava se da la rece 3-4 ore sau peste noapte.

Inainte de servire, se scoate din tava, se aseaza pe un platou, se corecteaza pe lateral cu crema retinuta si se decoreaza. Am acoperit partile latwerale cu bilute decirative de ciocolata.

Deasupra se infig in tort bucatile de Midnight Mints. Se topeste 150 g de ciocolata in 50 ml de lapte si se toarna in centru tortului, in asa fel ca sa se prelinga pe lateral, ca un vulcan care a erupt si lava sa (ciocolata) curge in suvoaie. Rrasfatati-va cu o felie!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

11 comentarii

  1. 1
  2. 2

    Nu se poate…eu ieri tot un tort de menta am facut!!!reteta o pun mai tarziu pentru ca e cu dedicatie!!
    pup Sara si o saptamana usoara sa aveti!!

  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @Rocsy Ciobanu e o combinatie super buna. Multumesc, pup!

    @Lulu astept sa vad si varianta ta de tort. Pup!

    @Timea multumesc, te sarut!

    @laura ma bucur, pup!

    @Bogdan Alina mersi, pup!

    @Paula Gafitescu te invit cu drag la la o felie de tort. Pup!

    @Alina Vicu cu mare drag esti invitata mea. Pup!

    @Adina ma bucur, pup!

  10. 10
  11. 11

Dă-i un răspuns lui Simona Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.