Cupcakes cu funfetti si crema de unt, o reteta la aceasta reteta nu se folosesc galbenusuri, deci cand adunati albusuri de la alte retete puteti face aceste cupcakes. Aceasta reteta de blat am folosit-o si la Tort funfetti cu caise uscate si fara funfetti la Tort Bomba cu Zmeura. Poate va fac pofta si le treceti pe lista de sarbatori.
Mod de preparare Cupcakes cu funfetti si crema de unt:
Albusurile cu sarea se bat spuma tare cu un mixer. Se adauga apoi treptat zaharul, zaharul vanilat si cele 6 linguri de untul topit. Oprim mixerul si adaugam treptat faina impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele. Va rezulta o crema fluida in care incorporam incet ornamentele Funfetti, ca-n imagine.
Se ia din aluat cu ajutorul a doua linguri sau o cupa de inghetata si se umple cupele de briosa, dar nu in intregime ca mai cresc. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 25- 30 de minute, sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul briosei iese curata. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de aproximativ cinci minute inainte de a le scoate din forme.
Pentru frosting se freaca untul cu zaharul pudra, (cumparat ca-i foarte fin) si esenta de vanilia. Se adauga si 3-4 linguri de lapte, atunci cand crema o cere pentru a deveni mai fluida. Se coloreaza dupa preferinte.
Si pentru ca tot se apropie sarbatorile de Pasti, le-am ornat cu bomboane colorate, dar puteti sa ormati cu orice alte bilute ornament. Delectati-va cu un cupcake!
Minunate!Hristos a înviat!Sarbatori Fericite!
Cu asa minunatii mai zic si eu sa incepem masa de Paste!
Pupici
Ce dragute sunt, ma bate gandul sa fac si eu pentru pitica mea, cred ca le-ar manca din priviri!:)