Prajitura Valurile Dunarii este cunoscuta cu visine. Dar am zis de ce nu ar merge si cu alte fructe, atata timp cat efectul final este acelasi, de valuri. Aveam un compot de ananas si astfel a iesit aceasta prajitura.
3 linguri de zahar
Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina alternand cu laptele / smantana lichida atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.
Se imparte in doua, iar primul aluat se intinde intr-o tava de 22×30 cm. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Se intinde in tava peste aluatul alb.
Bucatile de ananas dupa ce se scurg bine de sirop, se repartizeaza uniuform in tava peste aluatul maron, apasand usor. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 30 de minute.
Pentru crema, se pune la incalzit laptele, apoi se amesteca cu 3 linguri de zahar (sau dupa preferinte) si praful de puddind dizorvat in prealabil. Se lasa pe foc pana se ingroase, apoi se da la racit cu o folie deasupra sa nu se faca crusta. Se mixeaza untul si se incorporeaza puddingul amesteca bine.
Se aseaza crema rezultata peste blatul racit si se da la frigider sa se intareasca.
Cu un poche se decoreaza cu ciocolata topita in 3 linguri de lapte. Apoi se portioneaza si se serveste. Delectati-va!
Uraaaa,sunt prima,asa ca servesc o feliuta!
Pupici cu drag!
Arata grozav de bine! O zi frumoasa!
arata tare bine!!! O saptamana frumoasa!!! Pupici!!
Superba prajitura!
Vai ce-mi place cum arata ananasul ala ! Zici ca-i pus in rama !
Bravo !
Foarte frumos arata!!!
Va pup!
arata fantastic de bine!
@DiaMar serveste cu drag, pup!
@Paula Gafitescu ma bucur, multumesc!
@Liliana Toma multumesc si tie la fel, pup!
@Alina Vicu ma bucur, pup!
@Lia ma bucur, pup!
@Simona multumesc, pup!
@Dia Daria ma bucur ca-ti place, pup!
Varianta clasica este preferata mea, asa ca sigur as servi cu placere si cea cu ananas!
o pufosenie tare apetisanta!!!Yummy!Pup!
Foarte frumos tort! N-am încercat cu ananas!
Fotografii mari!
@Cristina ma bucur si mie imi place dar nici aceasta nu-i rea. Pup!
@Licuta Marin multumesc frumos! Pup!
@Bety ma bucur ca-ti place, sa incerci ca-i buna si in varianta asta. Te mai astept!
Ce cantitate de zahar se pune la umplutura ca nu ai scris nimic de el
@giulia am adaugat acum, 3 linguri sau dupa gust. Un am nou fericit!