Stufat de miel ca si Drobul de miel este nelipsit de pe masa de Pasti. Ceapa si usturoiul verde reprezinta ingredientele de baza ale acestei retete si impreuna cu condimente si alte verdeturi dau o savoare speciala mancarii.
1 lingurita de suc de lamaie
Mod de pregatire:
Carnea de miel se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in 2-3 linguri de ulei pe ambele parti. Se stinge cu putina apa, se pune sare si piper si se mai lasa 20 minute la foc mic sub capac. Dupa ce se rumeneste se adauga ceapa si usturoiul verde, taiate in bucati de 3-4 cm.
După inmuierea lor, se adauga 2 foi de dafin, 2-3 linguri de bulion si o jumatate de conserva de rosii taiate in cuburi.
Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, se adauga 1 lingurita de suc de lamaie si se potriveste cu sare si piper dupa caz.
Se muta intr-un vas pentru cuptor, se adauga putina apa si apoi se da la cuptor pana scade putin sosul.
Se scoate din cuptor si se presara verdeata tocata marunt. Se serveste calda. Pofta buna!
Minunat arata stufatul acesta.Tare nehotarata am fost…sa fac stufat sau o friptura pe pat de ceapa si usturoi verde…
Dar familia nu a vrut miel cu rosii, asa ca nu am mai facut stufat.
Te tzuc fata draga si sa ai un weekend linistit !