Dulceata de visine



 

Dulceata de visine este simpla si traditionala si una dintre dulceturile mele favorite.

 

Ingrediente:
1 kg visine
500 g zahar
1 plic Gelfix super 2:1
2 linguri zeama de lamaie

 

 

Mod de pregatire:
Intr-o strecuratoare se spala cu atentie visinele în jet de apa si apoi se lasa la scurs. Se cantareste apoi se scot samburi.

Cum la aceasta reteta eu am folosit gelfix 2:1, se respecta instructiunile de pe plic. Se pun visinele intr-o oala, se adauga deasupra 3 linguri de zaharul si se scutura oala ca sa se imprastie zaharul. Se lasa 2 ore sa-si lase zeama.

Poate multi nu agreati acest tip de zahar si il preferati doar pe cel clasic asa cum faceau mamele si bunicile noastre. Sunt si eu perfect de acord, dar cu acest gelfix dulceata se leaga mai repede si astfel fructele raman si intregi si isi mentin si culoarea frumoasa.



 

 

Se pune pe foc si se fierbe timp de 10-15 minute. Cand ajunge la punctul de fierbere se adaugasi restul de zahar. Se scoate spuma care se creaza si se amesteca incet pentru a nu se zdrobi fructele.

Se reduce focul si se testeaza consistenta dulcetii. Se toarna o picatura pe o farfurie rece si daca aceasta se îngheaga imediat, este gata.
Borcanele se oparesc in prealabil si apoi se usuca. Se toarna dulceata in ele, se inchide borcanul si se intoartce cu susul in jos. Din compozitie vor rezulta 3 borcane de cca. 320 ml.

Se lasa asa pana se raceste pentru a fi puse la locul de pastrare.

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

7 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    @yaya6 pacat, dar poate ai altele care noi nu le avem. Pup!

    @Lubita Iancu ai dreptate va fii buna la multe alte retete. Pup!

    @DiaMar iar te invidiez ca le ai in curte. Pup!

    @Kyra ma bucur ca ti-am facut deja pofta!

    @Liana10 esti fericita daca ai ajutor de la mama. Pup!

  7. 7

Dă-i un răspuns lui Kyra Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.