Prajitura Magie (Desteapta)



Prajitura Magie (Desteapta) 0

Aceasta prajitura este cunoscuta sub denumirea de Prajitura desteapta sau Prajitura isteata, dar am ales sa o denumesc Magie pentru ca este chiar o magie ce se intampla la cuptor, cum dintr-un aluat rezulta trei staturi. Unul de baza mai consistent, al doilea cremos si stratul de deasupra foarte pufos. Este o prajitura crenoasa care dispare repede din farfurie.

 

Prajitura Magie (Desteapta) 2

Ingrediente pentru un vas 20×20 cm:
4 oua la temperatura camerei
150 g zahar pudra
1 lingurita de extract de vanilie
125 g unt topit
100 ml lichior de oua (sau smantana)
125 g faina
500 ml lapte caldut
zahar pudra pentru praf tort

Prajitura Magie (Desteapta) 3-1

Mod de preparare:
Desi net-ul este plin de diverse variante ale acestei prajituri, sursa mea de inspiratie a fost jocooks.com cu modificarea ca am adaugat lichior de oua.
Se unge cu unt un vas de copt (eu am folosit un vas de yena) de 20×20 cm.

Ouale se separa. Albusurile se pun intr-un castron si se bat cu un mixer pana devin ferme, apoi se pun deoparte.
Intr-un alt bol se bat galbenusurile cu zaharul pudra pana devine o pasta cremoasa. Se incorporeaza extractul de vanilie, untul topit si lichiorul de oua. Se adauga faina in 2-3 transe amestecamd pana cand se incorporeaza complect.

Se adauga si laptele caldut (ca de paine) amestecand continuu. La sfarsit se adauga si albusurile de ou amestecand usor cu ajutorul unei spatule. Se incorporeaza in 3-4 reprize, repetand pana cand toate albusurile de ou s-au omogenizat bine in aluat.



Va rezulta un aluat subtire care se toarna in vasul de copt de 20×20 cm si se da la cuptorul preincalzit la 160 °C, timp de 60 de minute sau pana cand partea de sus devine aurie.

 

 

Se lasa la racit cel putin 2 ore in forma sa, apoi se portioneaza direct in vas. Se pudreaza cu zahar pudra vanilat si se servesc.
Delectati-va!.

 

Prajitura Magie (Desteapta) 1-1





Recomandările noastre

25 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8

    @mirela si eu vreau sa o incerc. Pup!

    @dorina si eu la fel, am ratacit reteta si acum am descoperit una care se aseamana cu ce stiam eu. Pup!

    Cristina multumesc, pup!

    DiaMar daca ai tai termina repede bucatile din farfurie, faci portie dubla ca sa apuci si tu. Pup!

    @Mirela chiar nu-mi amintesc deloc de aceasta prajitura. Poate o faci si o postezi pe blog. Pup!

    @Alina Vicu ma bucur ca-ti place, e tare buna. ieftina si rapida. Pup!

    @Lubita Iancu si eu de ani buni nu am mai facut-o. Pup!

  9. 9

    De cate ori vad prajitura asta undeva pe bloguri, imi aduc aminte ce proasta eram acum cativa ani.. si cum am aruncat eu bunatate de prajitura calda, ptr ca… "se batzaia" :)) Acu`… de site-ul sursa m-a indus in eroare si nu mi-a zis ce si cum..
    La cativa ani am aflat eu ce minunatie de prajitura este, dupa ce se raceste!
    Pup cu drag si fur o bucata!

  10. 10
  11. 11

    Sara sa nu razi de mine…dar nu am facut-o niciodata . Am citit de multe ori reteta , pe multe bloguri dar nu am facuto….inca.
    Dar tu m-ai convins, asa ca, o voi face cat de curind.
    Te imbratisez si te tzuc cu drag !

  12. 12
  13. 13

    @violeta lichiorul de ou este optional, eu il aveam in casa de la o alta prajitura de Paste si am vrut sa-i dau un alt iz. Dar poti lasa doar esenta de vanilie ca iese aromat. Cu alt lichior s-ar putea sa-i schimbe si putin culoarea. Am in plan aceasta reteta dar in varianta cu ciocolata. Spor la prajiturit!

  14. 14
  15. 15

    @violeta imi pare rau, se pare ca nu am fost inteleasa in raspunsul amterior. Cuvantul "optional" inseamna ca pui sau nu pui acel ingredient, deci nu se inlocuieste cu nimic.

  16. 16

    Ok,merci.Stiu ce inseamna "optional".Cred ca nu m-am facut inteleasa.Este vb de 100 ml lichid.Daca nu respecti reteta intocmai,atatea lichide, solide etc s-ar putea sa nu iasa asa cum e reteta ta.Imi cer scuze, dar…..Violeta

  17. 17

    @violeta te rog scuze, e logica intrebarea ta, 100 ml inseamna ceva, dar eu de unde am luat reteta nu avea cei 100 ml lichior, deci poti sa o faci cu incredere cu ingredientele date mai sus, fara cei 100 ml. Sper sa nu te fii suparat si sa ma urmaresti in continuare. O zi frumoasa!

  18. 18

    Gata, s-a lamurit.Am si eu o reteta pe care o fac mereu,dar ma gandeam sa o incerc si pe a ta.Nu m-am suparat si te urmaresc cu mare drag.Daca mai citesc vreo reteta pe care doresc sa o incerc si am nelamuriri sa sti ca te voi intreba pana ma lamuresc.Cu stima, Violeta
    p.c.o sa vin cu impresii dupa ce o fac

  19. 19

    De ceva timp tot zic sa incerc reteta si abia azi mi-am facut curaj :)). Numai ca nu prea a fost cu noroc. Mi-a crescut frumos in cuptor, dar dupa ce am scos-o a dat inapoi :(. Partea proasta este ca nu stiu unde am gresit, pt ca am urmat pasii intocmai.

  20. 20

    @Mihaela Negoita imi pare rau sa aud asta. Reteta este de incredere, vezi ce frumos mi-a iesit si au mai incercat-o si alti far asa aiba probleme.
    Singurul lucru unde ma gandesc ca ai fii putut gresi este t° cuptorului. Este vital o t° foarte mica de 160°C, poate chiar 150°C. Daca t° este mai mare, creste repede si cand este scoasa din cuptor scade, precum sufleul. Sper data viitoare sa iasa frumoasa!

  21. 21
  22. 22

    @ Mihaela Negoita ma bucur sa aud asta. Trebuie sa fim optimisti si sa perseveram, ca si marii bucatari mai au retete care nu le ies din prima. Sarut si o saptamana frumoasa!

  23. 23
  24. 24
  25. 25

    Am salvat rețeta o să o fac cât de curând.N-am mai mâncat prăjitură din aceasta de pe timpul lui”Ceaușescu,, când puteai sa o cumperi de la „Alimentara,,la un preț foarte mic.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.