Prajitura Valurile Dunarii cea clasica si cunoscuta. Cu ceva timp in urma va prezentam o alta varianta a aceste prajituri – Prajitura Valurile Dunarii cu ananas. Acum fiind perioada cand avem visine proaspete am facut reteta originala. Este la fel de buna insa si cu visine din compot.
Umplutura:
Metoda de preparare:
Pregatin ingredientele uscate. Faina se cerne impreuna cu praful de copt.
Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga pe rand ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina alternand cu laptele / smantana lichida atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.
Se imparte in doua iar primul aluat se intinde intr-o tava de 22×30 cm. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, ca sa aiba aceasi consistenta ca prima jumatate. Se intinde in tava peste aluatul alb.
Visinele fara samburi dupa ce se scurg bine de sirop, se repartizeaza uniuform in tava peste aluatul maron, apasand usor. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 °C pentru 30-40 de minute.
Pentru crema, se pune la incalzit laptele, apoi se incorporeaza zaharul si praful de pudding dizorvat in prealabil in lapte rece. Se lasa pe foc pana se ingroase, apoi se da la racit cu o folie deasupra sa nu se faca crusta. Se mixeaza untul si se incorporeaza puddingul cate putin.
Se aseaza crema rezultata peste blatul racit si se da la frigider sa se intareasca.
Cand crema s-a intarit se topeste ciocolata cu 3 linguri de lapte si se toarna deasupra. Se lasa la rece 2 ore sa se intareasca, apoi se portioneaza si se serveste. Delectati-va!
A iesit perfect! O zi frumoasa!
Prajitura ti-a iesit de minune. Bravo!
Un desert minunat.
O combinatie reusita.
Perfect!
Mai perfecta de atat,nu se poate!:)
Delicioasa prajitura si arata minunat!
Un desert perfect.
Arata minunat aceasta prajitura. Bravo :-*
Mersi de reteta ! este delicioasa aceasta prajitura 🙂
Crezi ca se poate si cu fructe de padure? Sau sunt prea zemoase?
@mihaela cum ai presupus si tu sunt prea zemoase si efectul nu va fi cel dorit!
chiar nu stiam ce prajitura sa fac in weekend cand am gasit reteta ta si m-ai convins 🙂 arata super si pare si usor de pregatit (in comparatie cu alte retete)
Andreea ma bucur ca te-a atras acesta reteta. Este si buna si de efect asa ca spor la prajiturit.
Te mai astept!
Se poate face și cu vișine congelate?
acum iarna cum nu avem ce face , putem sa punem si congelate sau din compot, dar gustul si aspectul a putin altfe. Sarbatori fericite!