Rulada cu capsuni si crema de branza



 

M-am tot gandit ce dulce sa fac cu capsuni. Va amintiti de reteta de Prajitura rapida cu capsuni, de Prajitura rulada cu capsuni sau de Tort cu capsuni, ciocolata si frisca. Deci prajituri, tort… dar nici o rulada, asa ca acum am decis ca ar fi buna si racoritoare o Rulada cu capsuni si crema de branza. Sper sa va fac pofta!

 

 

Ingrediente blat:
6 oua (1 ou + 5 galbenusuri + 5 albusuri)
160 g zahar pudra
160 g faina
sare

 

Crema:
200 g crema de branza
200 ml smantana pentru frisca
80 g zahar pudra
1 plc zahar vanilat
4 g de gelatina
300-400 g capsuni

 



Mod de pregatire:
Pentru blat, mixam intr-un bol 1 ou si 5 galbenusuri impreuna cu zaharul praf, pana isi dubleaza volunul si devine o pasta cremoasa. Din cauza culorii ruladei poate sunteti tentati sa credeti ca am folosit colorant. Nu, culoare este data doar de galbenusuri, iar ouale le-am cumparat din supermarket.

Cele 5 albusuri ramase le batem spuma cu putina sare intr-un alt bol. Incorporam intai faina cu miscari ample, apoi albusurile batute. Tapetam o tava de 28 x 38 cm cu hartie de copt si rasturnam aluatul de blat. In dam la cuptorul preincalzit la 180 °C, penru 20 de minute.

Se scoate si se rastoarma peste un prosop umed, scoatem hartia si rulam pe latura lunga.

 



 

Lasam sa se raceasca si intre timp pregatim crema de branza. Smantana pentru frisca o batem tare. Mixam crema de branza cu zaharul praf apoi incorporam frisca batuta.

Oprim 2-3 linguri din frisca pentru decor. Gelatina care a fost hidratata inainte cu 2-3 linguri de apa, o incarzim, luam o lingura de crema de branza si o amestecam in gelatina, apoi o incorporam in toata crema. Astfel gelatina se va omogeniza perfect.

 

 

O lasam sa se intareasca la frigider, cat pregatim capsunile.Spalam capsunile, le taiem coditele si le taiem in 3-4 bucati fiecare, in functie de cat de mare este capsuna.

Desfacem rulada, intindem crema de branza, iar deasupra asezam bucatile de capsuni. Rulam strans si dam la rece. La servire ornam dupa inspiratie. Delectati-va cu o felie!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

19 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

    Sincer primul gand cand am vazut culoarea ruladei a fost ca ai folosit colorant sau sofran , dar daca ai avut bafta de asa oua "colorate" esti norocoasa. De cand imi doresc si eu asa o culoare intensa la blat …

  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9

    @coco multumesc, pup!

    @ghiocel07 ma bucur ca ti-a placut! Pup!

    @Alina Vicu multumesc, pup!

    @Kyra a iesit colorat de la oua, dar si tare bun. Multumesc, te sarut!

    @Dorina da le-am cumparat de la Penny. Am mai nimerit dar nu de intensitatea asta. Pup!

    @Dia Daria ma bucur, pup!

    @mirela cu mare drag, multumesc!

    @Lubita Iancu si eu sunt pofticioasa, sotul la fel. Multumesc, te sarut!

  10. 10
  11. 11
  12. 12
  13. 13
  14. 14
  15. 15

    yaya6 multumesc frumos, pup cu drag!

    @hapleablog ma bucur, multumesc!

    @DiaMar daca ti-a placut nma bucur. Pupici!

    @Simona cu mare drag. pup!

    @paula Gafitescu multumesc, pup!

  16. 16
  17. 17
  18. 18
  19. 19

    @Club Angel dupa ce se pune gelatina in crema cu gelatina se lasa putin la rece, cat taiem capsunile, dar nu mult ca altfel se ingheaga prea tare si nu se mai intine frumos. Se simte dupa consistenta sa cand este cat de cat tare ca sa nu iasa pe lateral. Ori aici ai gresit, ori cand ai rulat, poate au strans prea tare. Se lasa la rece minim 2-3 ore cat sa capete consistenta crema de branza ca sa se taie frumos. Succes data viitoare si daca mai sunt probleme sa ma intrebi.
    O duminica frumoasa!

Dă-i un răspuns lui Sara & Miki Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.