Nu aveti timp pentru o prajitura mai elaborata, checul va scoate din impas. In aceasta perioada cand este sezonul fructelor de padure, imediat putem sa pregatim un chec cu fructele ne place sau pe care le avem in congelator / frigider. Cum aveam afine am facut acest chec pe care vi-l recomand sa-l incercati!
Ingrediente / tava 12×20 cm.:
Mod de preparare:
Afinele se spala sub un jet de apa, se zvanta pe o hartie absorbanta apoi se intind intr-un strat pe o tavita si se congeleaza. Astfel boabele nu se vor lipi intre ele.
Intr-un bol se bat cu un mixer ouale si zaharul pana devin cremoase si isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit, dar nu cald. Se adauga apoi faina alternand cu laptele batut sau un iaurt gras. Se adauga razalitura de la o lamaie mare sau doua mai mici si zeama de 1 lamaie.
Se incorporeaza usor 2/3 din afinele congelate. Fiind congelate, cand le incorporam in aluat acesta nu se coloreaza. Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec de 12×20 cm., se rastoarna aluatul iar deasupra se pun si afinele ramase.
Se da apoi forma la cuptorul preincalzit la 180 °C circa 45-50 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul iese curata.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca cca. 5 minute inainte de a scoate checul din forma. Se pudreaza cu zahar praf si se feliaza inainte de servire. Pofta buna!
Ce puhav a iesit,arata tare apetisant!
o minunatie, nu alta!