Tocanita de cartofi cu cabanos



Tocanita de cartofi cu cabanos un fel principal rapid si ieftin care este apreciat in mai toate zonele tari, cu mici deosebiri, desigur.

 

Ingrediente:

4-5 cartofi rosii
2  bucati de cabanos
1 ceapa tocata marunt
1 ardei gras
3-4 lingiri ulei de masline
1 lingurita boia

1 rosie taiata cubulete

1 lingura ketchup
sare
piper megru
2 crengute de cimbru
1 lingurita rasa de chimen
patrunjel si marar proaspat

 



Mod de pregatire:
Cele doua bucati de cabanos se taie in bucati de 4-5 cm si se cresteaza la capete in cruce 2-3 mm. Se prajesc in ulei de masline pana prinde culoare.

 

 



Se scot carnaciori din tigaie si se lasa deoparte. In aceeasi tigaie se adauga ceapa tocata. Se prajeaste pana devine sticloasa. Se adauga ardeiul taiat fasii si o lingurita rasa de boia. Se soteaza 3-4 minute apoi se adauga cartofi taiati in sferturi. Se prajesc putin si se condimenteaza cu sare si piper negru.

Se pune apa cat sa-i acopere si se lasa sa fiarba cu capac, urmarind sa nu scada lichidul. Cand cartofi devin aldente se adauga o rosie decojita si taiata in sferturi, 2 linguri de ketchup, 1-2 crengute de cimbru pe care le veti scoate la sfarsit si o lingurita rasa de chimen.

La sfarsit se adauga carnati prajiti si se mai lasa 2-3 clocote.

 

 

Se ia de pe foc si se adauga un mixt de patrunjel si marar proaspat tocate. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

4 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Mamma mia, ce bine arata… Eu maninc in fiecare zi salata ca sa arat mai slabuta, zic eu, dar as baga repejor in gura un cirnacior din cel prezentat de tine… Ce foame mi s-a facut…

  4. 4

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.