Aceste muffins au in compozitie lor si malai, care impreuna cu bucatite de carnati dau chiar bine. E un aperitiv nu foarte elegant, dar pentru a le savura in familie sunt grozave.Ideea am gasit-o pe iowagirleats.com, m-a atras, asa ca le-am incercat si vi le recomand si voua.
Mod de pregatire:
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Intr-un castron se combina faian, malaiul, praful de copt, zaharul, bicarbonat de sodiu si sarea. Se adauga cele doua oua si se amesteca, se continua cu iaurtul si uleiul. Se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se taie carnati in bucati de cca. 2.5-3 cm.
Forma de muffins/briose se unge bine cu ulei si cu o lingura se umple cu 2/3 de aluat. Se pune in centru fiecaruia cate o bucata de carnat, apasand sa intre in aluat.
Se dau la cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand au devenit maro-auriu.
Se lasa sa se raceasca 5 minute, se scot din forme si se servesc. Se pot pastra in frigider si inainte de servire se incalzesc in microunde. Pofta buna!
Un aperitiv delicios!
Mi-ar prinde bine cind merg la drum.
Sunt delicioase,si eu am o reteta asemanatoare dar fara malai!
Imi place foarte mult! hmm yummy …
blogul tau e foarte vizitat. Ma bucur ..
O gustare excelenta!
Interesanta reteta si imi si plac cum arata…..
Numai bune de rontzait linga o halba cu bere rece.
Duminica faina sa ai, te tzuc !
Arata minunat!
Am, totusi, o intrebare: zaharul nu indulceste prea tare compozitia?
Multumesc.
Paula si eu cand am gasit aceasta reteta m-am mirat de ce pune zahar la carnati. Dar sa stii ca da foarte bine, malaiul care este ingredientul forte cere putin dulce, iar 60 g nu e mult. Poti sa mai reduci dar putin sa pui totusi.
Te mai astept!