O reteta cu specific chinezesc, usoara, rapida si tare buna din piept de pui, ardei si taitei de orez.
Sos:
Mod de pregatire:
Fierbeti taiteii de orez dupa instructiunile de pe pachet, ii scurgeti si ii lasati deoparte.
Pieptul de pui dezosat si fara piele se taie in cuburi. Se stropeste cu ulei de masline si condiment pentru fragezire. Se lasa 15-20 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul, se sterg bucatile prin tamponare, se condimenteaza si se prajesc intr-o tigaie (de preferinta wok), in ulei bine incins pana prinde culoare. Se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul ras si se mai amesteca 1-2 minute. Se adauga toate ingredientele sosului combinate in prealabil.
Se mai prajesc bucatile de pui in acest sos 3-4 minute, apoi se adauga ardei taiati felii subtiti si ceapa taiata de 3-4 cm, amestecand des inca 2-3 minute.
Se stinge focul, se mai condimenteaza dupa gust si se serveste imediat cu taitei de orez fiert. Pofta buna!