Pui chinezesc cu ardei si taitei de orez



 

O reteta cu specific chinezesc, usoara, rapida si tare buna din piept de pui, ardei si taitei de orez.

 

Ingrediente 4 persoane:
500-600 g piept de pui fara piele
sare / condiment de fragezire
1 lingurita ghimbir ras
1 catel de usturoi
1 ardei rosu
1 ardei verde
3 fire ceapa verde
200 g taitei de orez
ulei de masline

 

Sos:

4 linguri otet de soia
2 linguri ulei de susan
1 lingura otet de orez
3-4 linguri de apa
4 linguri vin alb
chili (optional)

 

 

Mod de pregatire:
Fierbeti taiteii de orez dupa instructiunile de pe pachet, ii scurgeti si ii lasati deoparte.

Pieptul de pui dezosat si fara piele se taie in cuburi. Se stropeste cu ulei de masline si condiment pentru fragezire. Se lasa 15-20 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul, se sterg bucatile prin tamponare, se condimenteaza si se prajesc intr-o tigaie (de preferinta wok), in ulei bine incins pana prinde culoare. Se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul ras si se mai amesteca 1-2 minute. Se adauga toate ingredientele sosului combinate in prealabil.



 

 

Se mai prajesc bucatile de pui in acest sos 3-4 minute, apoi se adauga ardei taiati felii subtiti si ceapa taiata de 3-4 cm, amestecand des inca 2-3 minute.

 

 

Se stinge focul, se mai condimenteaza dupa gust si se serveste imediat cu taitei de orez fiert. Pofta buna!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.