Indiene cu ganache de ciocolata si serbet este o alta varianta a Indienelor cu frisca, iar iubitorilor de ciocolata si nu numai, sper sa placa!
Glazura:
Mod de preparare:
Din ingredientele de mai sus va ies 24 de coji deci 12 prajituri. Pentru pregatirea cojilor aveti descrierea AICI la Indiene su frisca.
Pentru glazura se topeste serbetul pe baie se aburi si se glazureaza jumatate din coji.
Se face un sirop din apa cu zahar si o fiola de vanilie adaugata la urma cand luam de pe foc.
Pentru crema ganache se rupe ciocolata in bucati. Frisca sau smantana lichida se incalzeste la foc mediu, dar fara sa fiarba. Se adauga peste ciocolata si se adauga putina sare. Se amesteca cu atentie sa se topeasca complect, apoi se lasa sa se raceasca. Cu cat ciocolata este mai de calitate crema va fii mai fina. Dupa ce s-a racit complect si s-a intarit se mixeaza pana devine cremoasa.
Restul de coji se insiropeaza cu ajutorul unei pensule, apoi se pune deasupra lor ganache-ul cu ajutorul unui poche. Deasupra se aseaza o coaja din cele unse cu glazura de serbet. Se continua pana se termina cojile. Delectati-va!
Niste minunate!
Arata grozav!
Pup.
Vaiii ce minunate..Cu serbet..Sunt delicioase!
Cu siguranta sunt delicioase,ca de frumoase sunt super!
Ce minunatii , Sara … n-am mancat serbet din copilarie , sau din tinerete 🙂
Am retinut reteta … ms frumos
@kyra multumesc, te pup!
@Rocsy Ciobanu sa stii ca-s minunate! Pup!
@DiaMar ma bucur ca-ti plac, pup!
@dia_diana58 te cred si eu m-am bucurat cand am gasit. Pup!
Deosebite! Musai să le încerc 🙂
Wauuu indiene!!!!
Le tin minte de cand eram mica pe cele de la cofetaria Crinul,cat erau de bune!!!!…dar,de atunci nu am mai mancat niciodata.Postarea dumneavoastra ma indeamna sa fac si eu si sa-mi amintesc de gustul vremurilor trecute.Arata demential de frumos astea cu serbet,care, de fapt este singura mea problema…il gasesc in comert???…pentru ca eu nu am vazut tare demult:(
Felicitari,indienele's grozave si faima lor dateaza de cand eram eu o copila:)))
Va imbratisez cu mare drag!
Cu stima!