Pui la cuptor pe pat de legume, fie ca folositi pui de curte sau pui din supermarket, friptura aceasta va fii la fel de gustoasa. Puneti puiul la cuptor cu o ora inainte de sosirea famliei sau a prietenilor la masa. Friptura vi se va topi in gura, asa ca trebuie sa o incercati!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curata puiul de eventualele resturi de pene sau fulgi, se parleste la flacara de la aragaz pentru a avea un gust mai bun, apoi se spala si se sterge cu un prosop de hartie.
Se despica pe spate cu o foarfeca, deoparte si de alta a sirei spinarii. Se intinde puiul cu pieptul deasupra si se preseaza putin cu palmele ca sa devina plat. Se freaca apoi cu ulei de masline si un mixt din condimente pentru pui, boia dulce, sare si pipe. Se lasa deoparte.
Se inczlzese cuptorul la 190-200°C.
Se pregateste tava pentru cuptor, eu am folosit tava aragazului. Legumele se taie rondele sau sferturi si se aseaza uniforn intr-un strat in tava. Se stropesc cu ulei, se condimenteaza dupa gust si se aseaza puiul deasupra. Se complecteaza cu putina apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 minute.
Dupa 20-25 de minute se scoate folia de aluminiu, se complecteaza de data aceasta cu vin alb si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!
Mi se pare perfect pentru pranzul in familie! Week-end placut!
Cred ca am luat masa impreuna.. si eu tot asta am gatit, dar sub alta prezentare 🙂
Pupici
nu mai folositi folia de aluminiu in cuptor …este cancerigena
nina draga mea, daca o luam asa si folia alimentara si cutiile de la diversele conserve sunt cancerigene. Pana ce cercetatori se fotarasc daca totul este, noi le vom folosi in continuare. Ca o concluzie, nimeni nu obliga pe nimeni sa foloseasca sau sa manance cum ii place. Mersi de mesaj1