Musaca cu varza creata



 

Varza creata la unguri este un ingredient folosit in multe feluri de mancare. La noi mai putin, dar sper ca prin aceasta reteta sa va tentez sa o incercati! Va mai invit sa gustati si o Supa Frankfurt fparte buna!

 

Ingrediente:
8 frunze mari de varza creata

 

 

Umplutura:
600 g carne tocata (slaba)
150 g de orez cu bob lung
1 ceapa mare
1-2 catei de usturoi
chimion pisat fin
cimbru pisat
sare
piper
ulei de gatit

 

Deasupra:
250 ml de smantana

 

Timp de lucru: 40 minute         Timp de coacere: 50 minute    

 

 

Mod de pregatire:
Se desprind foile mai verzi de pe varza creata si se spala bine sub jet de apa. Se oparesc apoi intr-un vas cu apa clocotita timp de 2 minut sau chiar mai mult daca vi se pare ca frunza este dura. Aveti nevoie de 8 foi de varza.

 

 

Intr-o tigaie cu ulei se distuie orezul pana devine sticlos, apoi adaugam putina apa ca sa se fiarba. Se acopera cu un capac si se lasa la foc mediu pana cand orezul devine moale. Atunci cand este gatita se pune deoparte.

Pregatim carnea tocata. Intai se curata o ceapa si se toaca marunt. Intr-o alta tigaie cu ulei se distuie ceapa plus un catel de usturoi tocat. Cand ceapa devine sticloasa se adauga si carnra tocata.



 

 

Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa pe foc mestecand din cand in cand pana ce carmea s-a prajit.
Cand carnea este gata, se adauga deasupra orezul si se amesteca. Se gusta si daca e nevoie se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

 

 

Pregatim in vas de 21×21 cm si-l ungem cu margarina de gatit. Jumatatea din frunzele de varza creata pe care le-am aporit le asezam pe fundul vasului, apoi adaugam toata umplutura de carne. Acoperim uniform umplutura cu restul de frunze de varza creata.

Smantana se agita si daca e prea groasa se adaug 1-2 linguri de lapte si se rastoarna peste musaka.

 

 

Se da vasul la cuptorul preincalzit la 180 °C, pentru aproximativ 50 de minute. Cand a trecut timpul se verifica cu un cutit sau o furculita daca frunzele sunt moi. Se taie in cuburi si se serveste cu smantana. Este un deliciu si o sa mai doriti inca o portie. Pofta buna!

 

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

5 comentarii

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Dă-i un răspuns lui Brindusa Scheaua Anulează răspunsul

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.