1 lamaie
Mod de preparare:
Prazul, curatat si spalat se taie in bucati de 4-5 cm lungime. Se opareste in apa cu sare, apoi se scurge bine de apa si se caleste in putin ulei. pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite de la conserva impreuna cu sucul propiu, vinul si daca mai este nevoie putina apa.
Cand incepe sa fiarba se adauga cateva felii de lamaie, intregi sau jumatati dupa caz si maslinele oparite. Se adauga vinul si se lasa la fiert cateva clocote.
Se adaugat si ciupercile scurse din conserva (daca-s crude se taie in jumatati sau sferturi si se soteaza inainte Se potriveste de sare si se adauga si patrunjelul verde tocat. Se poate servi si cald si rece. Pofta buna!
mereu m-am intrebat ce gust are…si mereu mi-a propus sa fac si eu, dar n-am apucat! deocamdata e pe lista, ma duc sa caut masline:)
Tare buna! Eu am incercat-o fara ciuperci, dar voi incerca si varianta ta mai ales ca vine postul.