Risotto cu pipote de pui e un fel de mancare cremos, plin de savoare care poate fi o garnitura sau un fel principal cu legume sau cu carne. Azi am ales sa-l fac cu pipote de pui.
Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert in apa cu sare pipotele bine curatate si spalate. Va rezulta o supa din care vom pregati risotto-ul.
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si 30 g de unt, se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste foarte lent timp de 4-5 minute, fara sa se arda. Se adauga orezul si se lasa sa se prajeasca amestecand cu o lingura. Dupa cca. 5 minute va arata usor translucid.
Se adauga vinul si continuam sa amestecam. Va mirosi minunat cat timp alcolul din vin se evapora. Odata ce vinul a fost absorbit de orez, se adauga un polonic din supa fierbinte din pipote si un varf de cutit de sare. Se lasa focul mai mic astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede. Se adauga iar din supa, dar nu inainte ca lichidul anterior sa fie absorbit.
Dupa aproximativ 15-20 minute orezul este fiert, dar pentru siguranta putem gusta sa verificam daca este aldente. Se mai condimenreaza cu sare si piper alb dupa caz.
Cand orezul s-a facut se retrage de pe foc, se adauga parmezanul ras si se amesteca bine.
Se pune untul ramas taiat in bucati. Se acopera cu un capac si se lasa sa stea timp de 3-4 minute.
Aceasta este cea mai importanta etapa de a face un risotto perfect, adica sa devina cremos. Se adauga si pipotele deasupra.
Se serveste imediat cald si risotto-ul isi pastreaza textura frumoasa. Se adauga verdeata deasupra cand servim. Pofta buna!
Dupa cum am mai spus, ador orezul in orice combinatie, iar un risotto bine facut este the best!!
Pupici