Salata de conopida cu maioneza pe cat este de buna, pe atat este si foarte usor de facut. O puteti avea si pe masa de Sarbatori daca v-ati pus din timp pentru iarna la congelator cateva pungi de conopida.
Mod de preparare:
Intr-o oala cu apa si sare se pune la fiert conopida desfacuta in bucati mai mici. Se fierbe pana devin moi, se scoat bucatile si se pun sub un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
Se pune apoi conopida intr-un bol si se paseaza cu o furculita sau mai bine cu telul pentru piure. In felul acesta mai raman mici bucatele de conopida nestrivita.
Pana se raceste complect conopida se prepara o maioneza dintr-un galbenus, o lingurita de mustar si ulei cat inghite ca sa iasa consisrenta.
Puteti sa folositi si maioneza cumparata din supermarket daca va grabiti.
Se curata 2-3 catei de usturoi, se paseaza cu o presa de usturoi si se adauga peste pasta de conopida. Se adauga maioneza, se condimenteaza si se adauga marar verde tocat. Pofta buna!
O minunatie! Nu pot manca decat pe la altii, ca la mine saraca conopida nu mai ajunge la fiert, o rontai cruda. :">
Buna salata,eu o mananc cu paine prajita,mmm deliciu!!
Tare mult imi place si mie salata asta.. Desi n-am mai facut-o de multicel..
Si noua ne place foarte mult , dar folosesc si roși , castraveți si ardei ;
Yummy??
Rodica reteta ta cred ca este foarte interesanta, e de retinut ca sa incerc si acesta varianta. Pup si te mai astept!