Varza secuiasca cu carne de porc nu lipseste din bucataria traditionala maghiara si este nelipsita si de pe mesele ardelenilor si banatenilor, in special in perioada iernii cand sunt si taierile de porc.
Se face din bucati de carne cu grasime taiate cuburi de 3-4 cm, iar varza neaparat acra. Aceasta mancare a fost pregatita de Miki sotul meu si sunteti invitati la masa!
Mod de preparare:
Ingredientele principale ale acestui preparat sunt carnea de porc taiata in cuburi mari, la care grasimea este importanta pentru formarea jumarilor a caror savoare da un gust minunat mancarii. Varza trebuie sa fie acra si taiata fin.
Bucatile de carme se pun pe foc intr-um vas incapator ca sa se prajeasca. Pana ce grasimea incepe sa sa friga si sa-si lase untura, ajutam cu 2-3 linguri de ulei. Camd s-a rumenit pe toate fetele le soatem intr-o farfurie.
Ceapa se taie ca-n imagine si se pune in grasimea lasata de bucatile de porc. Se mai adauga si usturoiul care dupa 1 minut se scoate. Cand ceapa devine stranslucida se trage de pe foc si se presara boiaua de ardei si se amesteca. Asta ca sa nu se arda boiaua pentru ca da un gust amar.
Se dilueaza cu supa / apa si se adauga varza tocata, frunlele de dafin, crengutele de cimbru. Lasan sa se patrunda 10 minute apoi se adauga si bucatile de carne .
Se lasa sa fiarba 30 minute cu capac deasupra, amertecand dan cand in cand la fundul vasului sa nu se prinda. Pofta buna!