Friptura de miel impanat cu usturoi si rozmarin



 

Friptura din pulpa de miel si rozmarin este un regal atat de Pasti cat si in oricare alta duminica alaturi de cei dragi. Are avantajul ca poate fi facuta cu o zi înainte, iar prin racire se poate elimina eventuala grasime in surplus care face din miel o carne grea. Impanarea cu usturoi si rozmarim proaspat este divina!
Cu aceasta reteta particip la Campania de sarbatoare organizata de Sidonia Toncean pe blogul ei.

Ingrediente:
1 pulpa posterioara de miel
6-8 catei de usturoi
cremgute de rozmarin
1-2 cepe
1-2 morcovi
1 pastarnac
sare
piper
ulei de masline
Marinata:
1 l de lapte
1-2 foi de dafin
4-5 catei de usturoi zdrobiti
Garnitura:
baby carrot + ceapa esalota

 

 

Mod de pregatire:
Avem nevoie de o pulpa posterioara pe care am ales sa o tin la marinat in lapte cu foaie de dafin si catei de usturoi zdrobiti. Laptele se pune cat sa acopere bucata de pulpa. Cum carnea de miel e mai grea la digestie, pentru a o savura linistiti este de preferat marinarea ei. Se tine la rece cateva ore sau de seara pana dimineata.

Cand se scoate din marinata se sterge bine prin tamponare apoi se foloseste un cutit mic si ascutit cu care se fac fante mici pe toata suprafata pulpei mielului. Se curata si se feliaza cativa catei de  usturoi in bucati potrivite care se introduc împreuna cu crengute de rozmarin in fantele din miel. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se pune carnea in tava de cuptor pe bete de frigarui ( optional) si legume taiate rondele. Am adaugat legumnele ca pat pentru friptura dar ca sa fac si un sos mai gustos la final.



 

 

Se stropeste totul cu ulei de masline, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la o temperatura scazuta pentru 1 ora si 30 minute. Dupa o jumatate de ora se scoate folia de aluminiu si intoarce pulpa pe cealalata parte, apoi se da din nou la cuptor. Din cand in cand se verifica si se unge carnea cu sosul lasat. Se introduce o frigaruie si daca intra usor este gata.

Cand este facut se scoate friptura din tava, se acopera cu folie si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute. Se toarna sucul din tigaie si lingura de pe orice exces de grasime pentru a servi pe partea.

Se poate servi friptura de miel cu ce garnitura doriti. Noi am servit-o alaturi de baby cattot si ceapa esalota stropite cu ulei si coapte in cuptor. Se serveste cu sosul rezultat din saftul lasat de miel si pasarea legumelor din tava. Este o friptura perfecta pentru a aduce familia impreuna in duminica de Pasti si nu numai! Delectati-va!

 





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.