Cum va povesteam la postarea retetei Friptura de iepure, noua ne place carnea de iepure, astfel ca acest Bors de iepure cu galuste de ficat, ficat de iepure desigur, este o bunatate pentru noi. Sper sa va placa si voua!
Mod de pregatire:
Se taie iepurele dupa ce a fost sters cu un servet umed. Se aleg bucatile pentru bors, de obicei capul si cateva bucati din partea din fata. Pentru ca am avut iepure de casa care este crud nu a fost nevoie de marinare. Se pune o oala cu apa pe foc si se adauga bucatile de iepure. Se spumeaza si apoi se adauga prazul (partea alba) tocat rondele subtiri.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati potrivit de mici, dupa preferinte. Ceapa verde se taie rondele impreuna cu partea verde. Se adauga totul in supa impreuna cu sarea.
Cand totul este bine fiert se adauga borsul fiert separat si strecurat daca este cazul. Se mai lasa sa dea cateva clocote. Se adauga leusteanul. Se ia oala de pe foc si se adauga smantana diluata inainte cu putin bors ca sa fie de aceeasi tenperatura si sa nu se taie.
Intre timp se prepara si galustele. Se zdrobeste cu o furculita ficatul de la iepure. Se toaca si patrunjelul verde. Se adauga 2 oua intregi, 2-3 linguri ulei, piper, sare dupa gust, se amesteca si se incorporeaza o felie de paine uscata inmuiata in lapte si pesmet cat cuprinde, pentru a fi un aluat nici prea tare nici prea moale.
Am luat cateva polonice de bors intr-un alt vas si am pun la fiert galustele rotunde, Cand s-au ridicat la suprafata sunt gata. Se muta apoi in restul de bors. Se pot pune si direct in bors. Pofta buna!