Spuma de capsuni cu albusuri de ou o prefer fata de cea cu frisca ca se simte mai bine aroma capsunilor. Spuma, indiferent de fructele folosite, este un desert rapid si reconfortant pe vreme calduroasa. Asa ca profitati de prezenta lor!
Mod de preparare:
Capsunele se spala si se scurg. Se taie in sferturi sau in bucati mai mici, dar nu se paseaza. Retineti cateva pentru decor.
Albusurile cu un praf de sare se bat tare cu un mixer. Cand s-a intarit incepem sa adaugam treptat zaharul alternand cu bucatile de capsuni. Se bate in continuare cu mixerul cca 10-15 minute pana obtinem o spuma consistenta si pufoasa.
Unele retete recomanda oprirea mixerului si incorporarea fructelor pasate, amestecand cu o spatula pe motiv ca ar pierde aerul care o mentine pufoasa. Insa lichidul fructelor fac albusele sa scada si sa rezulta o spuma lichida si fara tinuta.
Spuma de capsuni se pune in cupe pentru desert, putand fii pusa chiar cu un poche. Se da la rece sau poate fii servita imediat. Delectati-va!
unul dintre cele mai iubite deserturi din copilaria mea! yammy!