Rulouri cu sparanghel si piept de pui in bacon



 

Sparanghel si piept de pui rulate in bacon este o mancare fina si eleganta cu care va puteti incanta familia si prieteni la o masa mai speciala. Izul de afumat de la bacon cu dulceata piepului de pui dau o savoare speciala preparatului. Sper sa va tenteze!

Ingrediente 6 rulouri:
1 piept de pui (potrivit)
18 fire de sparanghel
10-12 felii de bacon
condimente pentru pui
sare
piper alb
100-150 ml vin alb
ulei de masline
30 g margarina pentru uns vasul

 

 

Mod de pregatire:
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa prin rupere. Varfurile crude se opareste cca.3 minute in apa clocotita cu putina sare. Se transfera apoi intr-o oala cu apa rece ca sa se opreasca fierberea si sa isi mentina culoarea. Se scoat apoi firele de sparanghel si se scurg.

 

 

Pieptul de pui se taiie pe lung in fasi potrivit de subtiti. Fasiile de pui se asezoneaza cu condimente pentru pui. O fasie de piept impreuna cu 3 fire de sparanghel se ruleaza in 1-2 fasii de bacon, in functie de cat de lat este acesta.

 

 



Se unge cu margarina un vas pentru cuptor. Rulourile se aseaza in vas, se asezoneaza dupa gust. Se adauga ulei si jumatate din vin.

 

 

Se da la cuptor la 180 °C pentru cca. 25-30 de minute. La jumatatea timpului se intorc si se mai complecteaza cu vin alb. Trebuie sa fie frumos rumenite.

 

 

Este o mancare foarte usor de preparat, care poate fii complectata si de o garnitura de orez sau piure. Se servesc calde. Pofta buna!

 

Print Friendly, PDF & Email





Recomandările noastre

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Poți utiliza următoarele coduri HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.