Sparanghel si piept de pui rulate in bacon este o mancare fina si eleganta cu care va puteti incanta familia si prieteni la o masa mai speciala. Izul de afumat de la bacon cu dulceata piepului de pui dau o savoare speciala preparatului. Sper sa va tenteze!
Mod de pregatire:
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa prin rupere. Varfurile crude se opareste cca.3 minute in apa clocotita cu putina sare. Se transfera apoi intr-o oala cu apa rece ca sa se opreasca fierberea si sa isi mentina culoarea. Se scoat apoi firele de sparanghel si se scurg.
Pieptul de pui se taiie pe lung in fasi potrivit de subtiti. Fasiile de pui se asezoneaza cu condimente pentru pui. O fasie de piept impreuna cu 3 fire de sparanghel se ruleaza in 1-2 fasii de bacon, in functie de cat de lat este acesta.
Se unge cu margarina un vas pentru cuptor. Rulourile se aseaza in vas, se asezoneaza dupa gust. Se adauga ulei si jumatate din vin.
Se da la cuptor la 180 °C pentru cca. 25-30 de minute. La jumatatea timpului se intorc si se mai complecteaza cu vin alb. Trebuie sa fie frumos rumenite.
Este o mancare foarte usor de preparat, care poate fii complectata si de o garnitura de orez sau piure. Se servesc calde. Pofta buna!