Rasol de porc in sos picant este o mancare consistenta. Rasolul este taiat circular, pe secţiune, cu tot cu osul care conţine maduva, iar daca acestea erau din vita aceasta mancare se numea Osso Bucco, o cunoscuta mancare de origine italiana.
Mod de pregatire:
Avem nevoie de 4 transe de rasol de aceeasi dimensiune. Carnea se spala, se sterge, se condimenteaza si apoi se tavaleste prin faina. Se prajeste in ulei de masline pe ambele fete apoi se scot.
Ceapa si restul legumelor se taie dupa prefetinta in rondele sau betisoare. In grasimea de la carne se distuie intai ceapa apoi se adauga restul legumelor si se calesc. Se adauga rosiile cu tot cu sos, vinul si supa. Supa se poate face dintr-un cub Knnor. Se condimenteaza apoi se adauga inapoi bucatile de rasol. Se acopera vasul cu capacul si se lasa sa fiarba cca. o ora, la foc mic.
Se poate servi simplu sau cu o garnitura de tagliatelle sau orez. Pofta buna!