Tarta cu crema si fructe de sezon este cel mai usor desert. Crusta, plus o crema rapida din pudding si deasupra fructe care se gasesc in aceasta perioada a verii. Eu am folosit fructele de padure ca sunt ingredientul principal, iar restul fructelor sunt la alegere, ce aveti prin cosul cu fructe: caise, piersici, nectarine… Delectati-va!
Mod de pregatire:
Pentru crusta pregatim un aluat fraged care este usor si rapid de facut. Nici nu trebuie lucrat mult timp si unde il pregatim trebuie sa fie rece. In faina cernuta amestecata cu zaharul praf adaugam untul rece taiat cuburi. Cu degetele framantam untul ca sa se incorporeze in faina. Va deveni ca un nisip de unde si denumirea de aluat nisipos. Apoi adaugam oul si 2-3 linguri de smantana. Rezulta un aluat pe care-l infasuram in folie de plastic si-l dam la frigider.
Crema de pudding: Pregatim un plic jumatate de pudding de capsuni dupa instructiunile de pe plic dar folosim doar 400 ml de lapte ca sa obtinem o crema mai tare. Zahatul se adauga dupa gust. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc, se adauga un cub de unt si se lasa sa se raceasca frecand mereu ca sa nu faca crusta.
Se intinde aluatul intr-un dreptunghi ca in imagini. Se intinde deasupra pudding-ul lasand cate 4 cm liberi de jur imprejur.
Asezam fructele taiate in felii dupa inspuratie. Din fructele folosite cum capsunile si fructele de padure imi plac proaspete, nu le-am dat la cuptor ci le-am adaugat dupa coacere.
Ridicam pereti tartei si ii rasfrangem peste fructe, asezam tarta in tava de copt pe hartie si dam la cuptor la 200 °C pentru 25-30 de minute, pana ce crusta prinde culoare.
Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si inainte de servire se adauga restul de fructe. E un deliciu… delectati-va!
Miki and Sara, this tart looks amazing.Enjoy it Regards:))
Delicioasa si frumos colorata, yami 🙂